NPO 3FM stopt met de Mega Top 30

NPO 3FM trekt na drie jaar al weer de stekker uit de Mega Top 30. De wekelijkse hitlijst is vrijdag (2 september) voor het laatst te horen op de zender. Dit maakte presentator Olivier Bakker bekend. “We zitten hier nog maar een keertje. De allerlaatste Mega Top 30 ooit.

De Mega Top 30 was sinds september 2019 op 3FM te horen en volgde de Mega Top 50 op. De Mega-lijst zelf startte in 1993, maar wisselde meerdere keren van naam. In 1997 was het zelfs nog enige tijd de Mega Top 100. Bij de laatste naamswijziging naar Mega Top 30 werd de lijst meer afgestemd op 3FM zelf.

In de nieuwe programmering van 3FM, die op maandag 12 september start, is geen plek meer voor de Mega Top 30. In plaats daarvan komt op zaterdagmiddag ‘De Verlanglijst’ met Youri Leeflang. Deze lijst wordt geheel samengesteld door de luisteraars van 3FM.

Volgende week zendt 3FM de Top 1003 van deze Eeuw uit, waardoor deze week al afscheid genomen wordt van de Mega Top 30. ‘Multicolor’ van Son Mieux was de laatste nummer 1 van de Mega Top 30. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Hier verdwijnt een stukje radiogeschiedenis. Wie luisterde in de jaren 90 niet naar de Mega Top 50 (Mega Top 100) op zaterdagmiddag bij de TROS op Radio 3FM? Thorvald de Geus, Patrick Kicken en Daniël Dekker zorgden voor een spannend feestje op je radio. De Mega Top 30 van nu, heeft te maken met de gevolgen van de afnemende populariteit van NPO 3FM in het algemeen. Ik denk dat de Mega Top 30 op een goed beluisterde zender, best wel kansrijk is, ondanks de concurrentie van andere hitlijsten.

  2. Luistercijfers zullen nog meer dalen op dit zinkende schip verplicht in stand gehouden door de belastingbetaler.
    Er is een oplossing stekker er vandaag nog uittrekken het heeft ons genoeg gekost.

Reacties zijn gesloten.