Barend van Deelen over overstap naar 3FM: “Ik zit bij 538 gewoon aan mijn taks”

Barend van Deelen besloot over te stappen naar 3FM, omdat hij bij Radio 538 aan zijn taks zit. Dit zegt hij in Vamos de Podcast. “Ik ben hartstikke tevreden en gelukkig bij 538. Ik heb er nu al bijna weer zes jaar gezeten, alleen ik heb wel mezelf de vraag gesteld: Wat is groter: mijn liefde voor radio, of mijn liefde voor 538?

Foto: video still Youtube

Uiteindelijk bleek zijn liefde voor radio groter te zijn. “Ik zit bij 538 gewoon aan mijn taks. Ik ben van de nacht naar het weekend naar de avond naar de dag gegaan in een hele korte tijd. Daar ben ik hartstikke trots op en door de burn-out van Coen (Swijnenberg, red.) heb ik enkele maanden lang de middag mogen doen. En vanaf dat moment is er een soort knopje omgegaan, dat ik dacht van: Daarna werd alles minder.

Keuze
Sinds november is Van Deelen tussen 10 en 12 uur te horen op Radio 538, achteraf was dat niet zo’n goede keuze. “Omdat ik gewoon wil zitten en lullen. En niet dom, maar ik wil gewoon echt een programma maken, wat ik op vrijdagavond wel kan doen. Ik kan iedereen uitnodigen en zo. Maar ik merkte dit jaar gewoon dat ik af en toe naar de studio reed en dat het voor eerst voelde dat ik ging werken. Dat betekent bij mij ook dat er een soort van desinteresse bij komt kijken, dan wordt het een moetje. En toen dacht ik: ik wil dit niet nu al.

Toch was de keuze om 538 te verlaten en terug te keren naar 3FM een lastige. Dave Minneboo, de nieuwe creatieve radiodirecteur bij Talpa, had mooie plannen met de deejay. “Maar dat zou wel betekenen dat ik daar nog wel minimaal twee of drie jaar op zou moeten wachten. En dan ben ik 37 of 38, en dat vind ik een leeftijd. Als je het dan nog een keer moet laten zien? In een landschap wat natuurlijk ook heel snel veranderd,” aldus Van Deelen in Vamos de Podcast.

Jeugdliefde
Ik was al twee of drie keer gebeld door 3FM of ik wilde komen. Maar ik denk: ja je gaat niet zomaar weg bij 538, dat is je jeugdliefde.” Maar toen dacht ik wel: ik kan daar dus de middagshow gaan maken, elke dag tussen 4 en 7. Daar gaat het om. Je kunt echt gewoon je programma gaan maken en dat is hetgeen wat ik het allerliefste doe.

Vanaf oktober is Van Deelen maandag tot en donderdag in de middag te horen op 3FM. Op 26 augustus presenteert hij zijn laatste programma op 538 en gaat daarna vol aan de slag met de voorbereidingen voor zijn nieuwe programma. “Ik heb september helemaal vrij en dan ga ik hem helemaal uitbouwen, dus ik heb nu natuurlijk wel een notitielijstje met 200 ideeën op m’n telefoon staan, en dan gaan we de beste eruit halen.

Spannend
Met wie hij de middagshow gaat presenteren is nog niet bekend. “Ik heb al heel veel demo’s opgenomen met co-hosts, vanuit de NPO is aangegeven dat ze graag een vrouw daar zien, dus daar ben ik hard mee bezig op dit moment. De rest van m’n team heb ik al wel rond en dan wordt het vanzelf een keer 3 oktober en dan gaan we beginnen. Echt spannend”, aldus Van Deelen. [RadioWereld.NL]