Rick van Velthuysen start al 5 november op NPO Radio 2

Rick van Velthuysen start twee maanden eerder in de nacht op NPO Radio 2. Vanaf 5 november is hij vier nachten per week tussen 2 en 4 uur te horen met “RickvanV doet 2”. Vanaf januari krijgt de deejay versterking van sidekick Erik-Jan Rosendahl.

Rick van Velthuysen start al 5 november op NPO Radio 2 Begin juli lekte al uit dat Rick van Velthuysen aan de slag zou gaan voor Powned op NPO Radio 2.

Pas weken later werd dit nieuws bevestigd.

Aanvankelijk zou Van Velthuysen pas begin volgend jaar aan de slag gaan bij zijn nieuwe werkgever, maar dit wordt nu dus eerder.

Bij NPO Radio 2 leefde de ambitie om het programma eerder te laten beginnen. Radio-dj’s zijn nogal ongedurige types, dus ik sprong een gat in de lucht toen ik het nieuws vernam. We gaan aan de slag”, aldus een enthousiaste Van Velthuysen.

Rick van Velthuysen werkte eerder voor Avro Radio 3, Radio 538, NH Radio en Radio Veronica. Momenteel presenteert hij de ochtendshow op de internetzender Traffic Radio.

Vanaf januari 2019 wordt het team kracht bijgezet door niemand minder dan sidekick Erik-Jan Rosendahl, met wie Van Velthuysen eerder succesvol samenwerkte voor het radioprogramma MiddenInDeNachtRick (Radio 538) en later het radioprogramma MogguhRick (Radio Veronica).

Rosendahl kijkt uit naar het nieuwe programma met Van Velthuysen: “Na acht jaar vastgoed op de Zuidas werd het weer tijd voor Hilversum. Ik heb er zin in om met Rick weer snelle, interactieve en verrassende radio te maken.” [Radiowereld.NL]
Foto: NH