Omroep Brabant viert 25ste verjaardag met veel artiesten

Omroep Brabant is in 1976 begonnen als radiozender en 1 september 1997 kwam daar de tv-zender bij. Om het 25-jarig tv-jubileum te vieren organiseert de regionale publieke omroep op dinsdag 30 augustus een verjaardagsfeestje op het Sint Jansplein in Moergestel.

Er zijn optredens van Og3ne, Django Wagner, René Schuurmans, Corry Konings, Jan Biggel, John de Bever, Gebroeders Ko, Alpenzusjes, Jeffrey Heesen, Ferry de Lits, Lawineboys, Wilbert Pigmans, Pater Moeskroen en Lamme Frans, ook bekend als 3FM deejay Rob Janssen.

Het evenement wordt gehouden in Moergestel, maar het wordt ook met camera’s geregistreerd. Vanaf 9 september zijn de beelden van het muziekfeest vier vrijdagen achter elkaar op Omroep Brabant te zien.

Een terugblik op 25 jaar Omroep Brabant Televisie
Naast het jubileumfeest, wordt er op tv ook teruggeblikt. In ’25 jaar Brabant op TV’ kijken oud programmamakers en presentatoren terug naar de leukste fragmenten van televisieprogramma’s. Aan bod komen klassiekers, zoals De Wandeling, Olifantendoders en Komt een Aap bij de Dokter. Dit programma is iedere donderdagavond te zien, van 8 september tot en met 10 november 2022.

De redactie van Omroep Brabant maakt daarnaast 5 afleveringen met oud-presentatoren. Samen kijken ze terug op memorabele nieuwsmomenten in ‘Een kwart eeuw Brabant Nieuws’. Zowel het grote én het kleine nieuws uit de provincie komt voorbij. Dit speciale programma is te zien van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september 2022, telkens na de reguliere Brabant Nieuws. [RadioWereld.NL]