Documentaire The Queen: een leven lang op de troon bij Net5

Ter nagedachtenis aan koningin Elizabeth zendt Net5 aankomende zondag om 21.30 uur de documentaire ‘The Queen: een leven lang op de troon‘ uit. De Britse koningin overleed donderdag op 96-jarige leeftijd in haar Schotse kasteel Balmoral. De docu vertelt het levensverhaal van de iconische en langst regerende vorstin van het Verenigd Koninkrijk. Ze was zeventig jaar lang een stabiele factor voor Engeland.

Foto: Net5

In de documentaire komen verschillende Nederlandse en Britse deskundigen aan het woord die terugblikken op het bijzondere en inspirerende leven van Elizabeth II, die als jonge vrouw in een mannenwereld regeerde en naast koningin ook een liefhebbende moeder en echtgenote was.

Royalty verslaggever Sam Hoevenaar van Linda – die eerder voor Net5 in de levens van prinses Amalia, prins William en Kate en prinses Diana dook – vertelt meer over de uitdagingen die koningin Elizabeth voor haar kiezen kreeg en hoe ze haar verschillende rollen combineerden. En correspondent Verenigd Koninkrijk Lia van Bekhoven vertelt hoe de koningin over Camilla dacht. [RadioWereld.NL]