Merel Westrik onderzoekt oorsprong #FreeBritney-beweging in documentaire

De #FreeBritney-beweging heeft jarenlang aandacht gevraagd voor de curatele waar Britney Spears in november na dertien jaar van werd bevrijd. Nu staat de beweging zelf centraal in een documentaire. Merel Westrik is naar Amerika gereisd en heeft gemaakt een documentaire gemaakt voor Net5.

Foto: Net5

De zangeres leefde jarenlang een volledig gecontroleerd leven. Al haar vrijheden worden haar in 2008 ontnomen als ze onder curatele wordt gesteld. Ze is dan 26. Voor alles, van een hamburger halen, tot mogen winkelen, moet ze toestemming vragen aan haar vader.

Een situatie die 13 jaar lang voortduurt. Haar fans spelen een cruciale rol in de beëindiging van haar ‘gevangenschap’. Zij bundelen hun krachten in de ‘FreeBritney movement’ en krijgen uiteindelijk het onmogelijke voor elkaar.

In de nieuwe Net5-docu Merel onderzoekt #FreeBritney gaat Merel Westrik op zoek naar de oorsprong van de movement. Wie zijn de fans achter de ‘FreeBritney movement’? Hoe ontstond de beweging? Wat dreef ze en zou Britney vrij zijn geweest zonder hun inmenging? En welke rol hebben zij gespeeld? En durfden ze ooit te dromen dat ze dit zouden bereiken?

Merel reist af naar Los Angeles en ontmoet daar Tess Barker en Babs Grey, twee jonge comédiennes én Britney Spears fans, die tijdens het maken van een podcast ontdekken dat het niet goed gaat met hun idool. Ook ontmoet ze super-fans Kevin en Leanne, die keer op keer met spandoeken naar de rechtbank gaan en aandacht vragen voor haar zaak. En ze volgt Robert, van jongs af aan idolaat van Britney; hij leeft toe naar de dag waarop de rechter met het eindoordeel komt. In Nederland gaat Merel ook het gesprek aan met Qmusic deejay en groot liefhebber van Britney Spears Domien Verschuuren over het leed dat Britney is aangedaan en het effect van de ‘FreeBritney movement’.

Merel onderzoekt #FreeBritney’ is donderdag 20 januari om 20.30 te zien op Net5. [RadioWereld.NL]