Kortnieuws op maandag 13 Augustus 2001

05.00 uur

Met grote verslagenheid hebben wij moeten vernemen dat Jan van den Berg uit Rheden is overleden. Martin, Erwin en Valentijn kende hem vooral als programmamaker bij M-FM in Velp. Zijn familie wensen wij veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Radio 10 FM, het station met de grootste hits aller tijden, sluit deze zomer af met een spectaculaire promotie! Vandaag start het station met Kraak de Kluis Live: een afgeleide van het immens populaire radiospel: ‘Kraak de Kluis’. De Kraak de Kluis Live karavaan bezoekt van 13 t/m 18 augustus diverse lokaties in Zuid-Holland. Vandaag is Radio 10 FM aanwezig in Duinrell, Wassenaar met Jos van Heerden.

Op woensdag 15 augustus zend de NOS tussen 17.00 en 17.55 uur op Nederland 2 een verslag uit van de herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië. In deze uitzending komen onder andere twee overlevenden van de Japanse intereringskampen aan het woord. Ook worden er beelden uitgezonden van de bevrijding van een van de kampen op Sumatra, en komt te terugkeer van gevangenen naar Nederland aan bod. Dit geheel zal worden afgewisseld met beelden van de herdenking eerder die dag.

Ondanks enkele vechtpartijen verliep de grootscheepse Danceparade in Rotterdam redelijk rustig. De politie vermoedt dat er zo’n 350.000 mensen op de been waren om het mega-dansfestijn bij te wonen. Aan het einde van de middag zijn vechtpartijen uitgebroken tussen groepen bezoekers in de Rotterdamse binnenstad. De middagparade van veertig muzikale praalwagens werd in de avonduren gevolgd door een mega-dansfeest aan de Lloydpier.

Bart, Bridget, Katja, Rob en Patrick zijn voor een nieuwe serie BNN at work afgereisd naar Canada om de leukste baantjes en places-to-be te ontdekken. Iedere maandagavond zijn hun avonturen te zien bij BNN en op de website staat een uitgebreid reisverslag.

De oudste digitale stad van Nederland is van internet verdwenen. Sinds deze week is op het adres www.dds.nl, de site van de nieuwe commerciele opzet van de Digitale Stad Amsterdam (DDS) te vinden. Gebruikers moeten nu gaan betalen voor een e-mailadres en een homepage. De oude DDS was in 1994 de eerste aanbieder van gratis internetdiensten in Nederland, met in totaal 50.000 gebruikers.

De Zomerse 50, een hitlijst met daarin de vijftig beste zomerplaten allertijden, is een succes geworden. De Zomerse 50 is een samenwerkingsverband tussen meerdere lokale omroepen, en zal dan ook op alle deelnemende omroepen worden uitgezonden. Tot nu toe is het project een succes, aldus coördinator Martijn de Lange. Volgens hem heeft dit te maken met de intensieve promotie van de lijst door de deelnemende omroepen. Volgend jaar zal het nog eens dunnetjes over worden gedaan. En natuurlijk komt er eind dit jaar de Kerst top 50. De lijst is nu na te lezen op www.zomerse50.nl.

Wat is de ideale auto?’. In de op maandag 13 augustus uit te zenden VPRO-documentaire ‘De ideale auto’ wordt geprobeert te komen tot een gedroomd ontwerp. Op de site een beeldverslag van de voorvertoning van de documentaire in het Ketelhuis op het Westergasfabriek-terrein. www.dokwerk.nl

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De Britse zender BBC wordt wederom bekritiseerd vanwege bestedingen aan internet. De publieke zender steekt honderdduizend pond in een promotiecampagne voor BBC News Online, tot ontevredenheid van commerciële websites die de omroep eerder al betichtten van oneerlijke concurrentie. De NOS zegt nog niet dergelijke kritiek te hebben gehad, vorig jaar investeerde het 25 miljoen gulden in de portal Omroep.nl

James Cameron, regisseur van de kaskraker Titanic, werkt aan een nieuwe film over het gezonken passagiersschip. Ditmaal gaat het om een documentaire van anderhalf uur met driedimensionale beelden van het wrak. Een expeditie naar de plek van de ramp neemt zes weken in beslag. Aan de expeditie is drie jaar voorbereiding vooraf gegaan.

Nederlands grootste veilingsite Ricardo.nl gaat commissie vragen wanneer aangeboden stukken worden verhandeld. Aan iedereen die met succes een item verkoopt vraagt Ricardo.nl 3,5 procent van de opbrengst. De registratie van leden en het aanbieden van spullen op de site blijven gratis. Met de nieuwe inkomstenbron wil Ricardo.nl de kwaliteit van de site blijven garanderen.

Eind dit jaar verdwijnt het VRT-programma Sportweekend definitief van het scherm. Hiermee sneuvelt een monument van de Vlaamse televisie, want na Panorama is Sportweekend het langstlopende programma op de openbare omroep.
Lees hier verder

Bereik je jonge kijkers door het nieuws als een MTV-clip vorm te geven? Of door vier items simultaan te behandelen? De reacties op het deze week verjongde CNN Headline News zijn negatief.
Lees hier verder

Internet via kleinschalige, goedkope satellietverbindingen zal de komende jaren enorme mogelijkheden bieden voor de minder ontwikkelde delen van de minder ontwikkelde landen. Per satelliet communiceren kan overal op aarde, ook in de uitgestrekte gebieden waar elke andere vorm van telecominfrastuctuur ontbreekt.
Lees hier verder

Serieus toneel, speelfilms, commercials. Je kunt het zo gek niet bedenken of casting director Job Gosschalk weet wel een geschikt acteur. De eigenaar van Kemna Casting is genomineerd voor een Emmy Award, Amerika’s meest prestigieuze tv-onderscheiding. Maar: ,,Het is niet zo dat wij in een ivoren toren de rollen zitten te verdelen.”
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten