Veronica FM binnenkort van start

Veronica zal binnenkort weer te horen zijn op de Nederlandse radio. De Vereniging Veronica is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor Veronica FM, dat binnenkort zal starten. Dit zegt Willem van der Meer in een interview voor het Veronica blad. Het gaat volgens hem niet om een overname van een bestaande zender, maar om een compleet nieuw radiostation dat voorlopig via de kabel gaat uitzenden. Ook stelt hij in het blad, dat Veronica bereid is te investeren in etherfrequenties voor Kink FM en Veronica FM. Ook zal binnenkort weer gestart worden met een nieuwe tv-zender met de naam Veronica.

De naam Veronica verdween van het scherm omdat de Vereniging Veronica eind 1999 besloot om niet verder te gaan met de Holland Media Groep. Bij het afscheid waren twee afspraken gemaakt. De HMG mocht tot 1 september 2001 nog gebruik maken van de merknaam Veronica. De Vereniging mocht tot die tijd geen activitieiten starten onder de naam Veronica. Inmiddels heeft de HMG de naam Veronica vervangen voor Yorin en Yorin FM. In eerste instantie was dat ME, maar de rechter stak daar een stokje voor omdat de naam de veel zou lijken op kledinggigant WE.

De afgelopen maanden was de Vereniging aan het praten met SBS over een eventuele samenwerking. Het was de bedoeling om Veronica TV te laten terugkeren op de door SBS aangekochte zender V8. De onderhandelingen liepen op het laatste moment stuk. De prijs die door SBS werd gevraagd voor het ‘meedoen’ van Veronica vond Veronica veel te hoog. [E/MvD]