Is er een toekomst voor Kink FM op DAB?

Het worden spannende tijden, binnenkort wordt duidelijk welke radiostations het landschap in het ether gaan veranderen, twee kavels (A7 en A8) zijn nog te verdelen. A7 wordt voor veel geld verkocht en A8 gaat naar een radiostation met een klassiek format. Kink FM had interesse in A7. Maar de Vereniging Veronica liet voortijdig weten geen interesse in het kavel voor Kink FM te hebben.

Op de vraag, is er nog wel toekomst voor Kink, nu het stations voor de derde keer een etherfrequentie laat liggen, spraken wij met Jantien van Tol, station manager van Kink FM.

Wij vroegen aan station manager Jantien van Tol hoe het nu gaat bij Kink FM.

“Dat we niet zouden gaan bieden zagen we, door het hoge bedrag, natuurlijk wel aankomen. Maar het blijft altijd een teleurstelling. Het voelde aan alsof we naar 2003 terug geslingerd werden.

Maar het is mooi om te zien wat voor een krachtig team we hebben bij Kink FM. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, bijven mensen hard werken om steeds weer het beste uit ons prachtige station te halen. We draaien eigenlijk een goed jaar. Ons marktaandeel stond de afgelopen 5 metingen op 0,5%. Waardoor we eindelijk van de 0,3% af zijn. En in de meting van maart-april hadden we het hoogste aantal luisteraars ooit.”

Maar bestaat er eigenlijk wel een toekomst voor Kink FM zonder ether? Veronica investeert immers als 15 jaar in het station, blijven ze dit doen?

“Dat is een gerechtvaardigde vraag. Natuurlijk beseffen we ons dat we in een ongewisse situatie zitten. Maar eigenlijk is het dat altijd al geweest.

Mijn goede vriend en oud Kink collega Michiel Veenstra zei ooit; bij Kink werk je niet voor zekerheid, maar voor passie.

En daar zijn wij ons dagelijks van bewust. Het zwaard van Damocles hangt al bijna 16 jaar aan een zijde draadje boven ons hoofd. Maar als je daar de hele tijd bij stil staat dan kun je niet meer functioneren. Ondertussen blijven we werken om het station nog beter te maken. En natuurlijk kijken we ook naar welke mogelijkheden er voor Kink zijn.

Zoals welke, hoort DAB daarbij?
“Ik heb zeker interesse in DAB. Vanuit andere radiostations en de VCR hoor ik hier positieve berichten over. En het zal op ten duur de FM moeten vervangen. Dus voeren we hier intern zeker discussie over. Maar het zal niet direct het distributieprobleem van Kink FM oplossen. Een lange adem is nodig.”

Het blijft dus nog wel even onzeker bij Kink?
“Daar is inderdaad niets aan veranderd. Maar voorlopig gaan we gewoon door met moooie muziek draaien en goede programma’s maken.

Kink is een schitterend radiostation met geweldige talenten als Ingrid Perez, Diederik van Zessen, Nando Kok, Martijn Biemans, Mark van der Molen, Metha de Vos, Bas van Dalen en Henk Kanning. We maken mooie radio en hebben een geweldig team.

En mocht dat zwaard toch een keer vallen. Dan zal dat ongelooflijk veel pijn en verdriet opleveren. Maar dan kunnen we trots zijn op wat we hebben gedaan. [Radiowereld.NL]