Kort nieuws op Vrijdag 7 September 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen.

Op zoek naar welke films op tv komen maar geen gids in huis? Geen nood, de VPRO Cinema service heeft een database van ongeveer 36563 films waaruit gekozen kan worden. Daarnaast de Film van de Dag en nieuwe films ontdekken via het netwerk rond favoriete films.

Onder de titel ‘HoutRustZacht’ neemt Den Haag op zaterdag 8 september afscheid van Houtrust. Ter gelegenheid van dit afscheidsevenement brengen Radio en TV West speciale programma’s. In ‘TV West Nieuws’ is van 3 tot en met 7 september dagelijks een reportage te zien over de geschiedenis van de Houtrusthallen.

De Raad van Bestuur van de NOS wil dat Nederland 2 in 2003 van 6.00 tot 18.00 uur een nieuwszender wordt. De raad werkt aan een plan dat deze maand aan de Raad van Toezicht wordt voorgelegd, zo verklaarde een NOS-woordvoerder gisteren. Eerdere plannen van de publieke omroepen om tot een nieuwszender te komen zijn afgeketst.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

Wie kent niet de programma’s van Tel Sell. In de middag- of avonduren prijst de man met staart en strakke broek op televisie verschillende fantastische producten aan om een nog mooier lichaam te krijgen, of een nog witter gebit. Op de website van Tel Sell is een overzicht te vinden van de verschillende producten die op televisie worden getoond. Wat dacht je van de Lifesign. Een nieuwe methode om te stoppen met roken. Eén week lang laat je een handig zakcomputertje door een simpele druk op de knop weten hoeveel en op welk tijdstip je rookt. De computer gaat dan zelf uitrekenen hoeveel sigaretten je mag/moet roken om het roken geleidelijk af te bouwen en geeft telkens een signaal als je weer “moet” roken. Is het niet fantastisch?

Uitgeverij Wegener wil op jaarbasis ongeveer 75 miljoen gulden gaan bezuinigen. Redacties van de aangesloten regionale kranten moeten daarvan ongeveer 27 miljoen opbrengen, wat neerkomt op het verdwijnen van ongeveer tweehonderd journalistieke arbeidsplaatsen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Vanaf maandag 1 oktober zendt BNN wekelijks de serie Costa! uit als vervolg op de drukbezochte speelfilm. In de tiendelige serie speelt een groot aantal acteurs mee die ook in de film een rol waaronder Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Kurt Rogiers, Michiel Huisman, John Wijdenbosch en Daan Schuurmans. De tiendelige serie is er iedere maandag om 20.25 uur op NED. 2. Iedere aflevering staat op zichzelf. Voor meer info, surf naar BNN.

PCM Uitgevers stopt met haar internetbedrijf PIM. Dit betekent waarschijnlijk het einde van centrale nieuwsdienst En.nl. De krantensites van NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en Algemeen Dagblad moeten andere financiering zoeken. De sites gaan terug naar de kranten, denkt NRC-hoofdredacteur Folkert Jensma.

Aart Staartjes heeft de Carrière Award 2001 gewonnen wegens zijn verdienste voor de Nederlandse kindertelevisie. De jury heeft hem de prijs toegekend omdat hij zowel op het scherm als achter het scherm een grote en onderscheidende rol heeft gespeeld. De prijs wordt samen met de andere Academy Awards op 20 september uitgereikt.

Vanaf 6 oktober zendt YorinTV elke dag een jeugdblok uit voor jongeren kijkers van zes tot twaalf jaar. Cindy Pielstroom presenteert het jeugdblok dat de naam YorKiddin heeft gekregen. De commerciële zender volgt het succesvolle Zappelin (Nederland 3), dat deze week een jaar bestaat. Doordeweeks is YorKiddin tussen 12.15 en 16.45 uur te zien, zaterdag tussen 7.00 en 16.00 uur en op zondag tussen 7.00 en 15.10 uur.

Het lokale radio station Vrolek (Nederlek/lekkerkerk) dat uitzend via 107.7 FM is nu ook in stereo te ontvangen in Zuid Holland in het gebied Zuidoostelijk van Rotterdam.

Heb je ook al een verzameling MP3 CD’s en een favoriet online radiostation? Planet bericht vandaag over een bijzonder minisetje dat Philips hiervoor uitgeeft. De miniset FW-i1000 heeft een breedband internetaansluiting en kan daardoor de online radiostations ontvangen. De miniset is verder ook uitgerust met een CD wisselaar voor drie CD’s waarmee ook MP3 CD’s afgespeeld kunnen worden. Wanneer de set op het interne netwerk is aangesloten, kan de FW-i1000 ook MP3’s spelen die vanaf andere PC’s worden gestreamed. Op de site van Philips kun je het nieuwste technisch vernuft bekijken. De FW-i1000 wordt eerst in de Verenigde Staten uitgebracht. Vanaf volgend jaar moet de set ook in Nederland te koop zijn.

Vuurwerk, één van de grootste hostingproviders van Nederland, was vanmiddag weer uit de lucht. Bekende websites als TMF en Radio 538 lagen enige tijd plat. Ook de internetpagina’s van de provider zelf waren onbereikbaar. Eind juni was Vuurwerk ook al geruime tijd uit de lucht. De problemen in juni hielden verband met de migratie van servers van Haarlem naar Amsterdam.
Lees hier verder

Moet Nederland 2 een nieuwszender worden? Als het aan de Raad van Bestuur van de NOS ligt wel. De raad werkt aan een plan om liefst zo snel mogelijk Nederland 2 tussen zes uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds te vullen met louter nieuwsprogramma’s. Op 24 september mag de Raad van Toezicht van de NOS zich over het plan uitspreken.
Lees hier verder

NVPI: muziekverkoop stort in door illegale activiteiten. Nederlanders kochten het eerste half jaar veel minder legale muziek. Vooral de singleverkoop zou te lijden hebben onder ‘huisvlijtpiraterij’.
Lees hier verder

Monique van de Ven zal zo goed als zeker nu toch heel snel mee gaan werken aan het nieuwe late night-programma STUDIO 2 waarin zij MÁXIMA zou begeleiden op haar kennismaking met Nederland. Maar bij de eerste aflevering van dit programma, dat dinsdagavond werd gepresenteerd door IVO NIEHE die dit beurtelings zal doen met KOOS POSTEMA, ontbrak Monique van de Ven. Dat was verrassend, aangezien dit ook de dag was dat MÁXIMA’s EN WILLEM-ALEXANDER’s tournee door ons land begon.
Lees hier verder

Joop Braakhekke mag van de AVRO niet als gast verschijnen in het AVRO-programma ‘Een kwestie van smaak’. Angela Groothuizen had Joop uitgenodigd in haar programma, waarin bekende Nederlanders hun visie geven op het culturele gebeuren in ons land en hun voorkeuren geven.
Lees hier verder

Hij wilde ,,met het beste van twee culturen in zich een voorbeeld voor Vlaanderen zijn”. Veel tijd daarvoor was Bachir echter niet gegund. Al bij de 2e aflevering van de nieuwe Big-Brotherserie op de Vlaamse tv werd de Belg van Marokkaanse afkomst massaal weggestemd.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend.