Zoek
Sluit dit zoekvak.

NOS zendt eerste werkbezoek Willem-Alexander en Máxima uit

De NOS zendt op 4 september onder de titel Máxima, de kennismaking op Nederland 2 voor de eerste maal een samenvatting uit van de werkbezoeken die kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta tussen 4 september en 14 november 2001 aan de twaalf provincies en vier grote steden in Nederland afleggen. Morgen, 4 september, is als eerste de provincie Noord-Brabant aan de beurt. Behalve een samenvatting in de vooravond zal van dit bezoek ook een live-registratie worden uitgezonden van de ontmoeting die het paar heeft met de bevolking van Noord-Brabant.

De NOS maakt van alle 16 bezoeken een samenvatting die op Nederland 2 in de vooravond vanaf locatie wordt uitgezonden. De eerste uitzending komt vanuit Hotel Central aan de Grote Markt in Den Bosch. Presentator is Maartje van Weegen, die voor de NOS het koninklijk huis volgt.

Tijdens de uitzending (19.24 -19.49 uur) leidt zij een aantal reportages in over gebeurtenissen die eerder op die dag plaatsvonden. Bij haar aan tafel zit Ineke Holtwijk, NOS-correspondente in Zuid-Amerika. Zij gaat onder meer in op de vraag hoe Máxima zo’n bezoek met ongetwijfeld massale belangstelling zal ondergaan.

Ook te gast zijn twee jongeren van het jongerenambassadeursproject 013 uit Tilburg. Eerder op de dag hadden deze jongeren in Tilburg een ontmoeting met het paar, waar zij uitleg gaven over de achtergronden van dit project. Het project 013 is onderdeel van het jeugdbeleid van Tilburg. Jonge mensen bezoeken als ambassadeur scholen en praten daar met jongeren over jongeren.

Van sommige werkbezoeken zal eerder op de dag ook een live-registratie worden uitgezonden van de ontmoeting van Willem-Alexander en Máxima met de bevolking. Dat gebeurt ook tijdens dit eerste bezoek aan Noord-Brabant. Tussen 13.00 en 14.00 uur (exacte tijd hangt af van programmaverloop) zendt de NOS op Nederland 2 vanuit Den Bosch de ontmoeting uit van het paar met een afvaardiging van de Brabantse bevolking. Ook hier verzorgt Maartje van Weegen het commentaar. Zij wordt bijgestaan door NOS-verslaggever Aldith Hunkar. [M]

Gerelateerde berichten