Search
Close this search box.

Kort nieuws op Dinsdag 4 September 2001

[05.00 uur]

Goedemorgen.

3FM nieuws: Vandaag is dan eindelijk de Tour de Sjans begonnen van Maxima en Wim Lex. Behalve Maxima watcher Vlemminx die verslag doet bij Stenders Vroeg, is Astrid van de arbeidsvitaminen ook in het regenachtige Noord Brabant om verslag te doen van alle activiteiten en foto’s te maken die dan zo snel mogelijk op de Arbeidsvitaminen-site staan.
Na Roeland van Zeijst die weer terugkomt is er nu een tweede verandering in de nacht. Vanaf vandaag presenteert Marc de Hond Nachtbuzz dinsdag op woensdagnacht (zodat Merel weer hard kan studeren).

2 oktober bestaat de Nederlandse televisie vijftig jaar. De publieke omroepen willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 2 oktober willen zij de hele avond fragmenten van vijftig jaar televisie voorbij laten gaan. Er zullen oude fragmenten van ontroerende, emotionele, vrolijke, historische en sportieve momenten op de beeldbuis getoond worden. Internetters kunnen hun op favoriete televisiefragmenten stemmen. In verschillende categorieën staan honderden programma’s gepresenteerd. Staat jouw programma er niet bij dan kun je die ook nog apart invullen. Zo kun je kiezen voor Wim Kok in Sesamstraat, de inhuldiging van Beatrix, de landing op de maan, de Willy en Willeke Show en nog veel meer. De programma’s die de meeste stemmen krijgen, worden uitgezonden. Tot 11 september kun je meestemmen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het bedrijf TNT, de opvolger van PTT, heeft vrijdag het laatste telegram verstuurd. Het speciale telegram werd verzonden naar koningin Beatrix. TNT houdt ermee op, omdat er de laatste jaren te weinig vraag naar is. Zo gingen er enkele jaren geleden nog 200.000 telegrammen de deur uit; de laatste tijd waren dat er nog maar 18.000. Overigens blijft het nog steeds mogelijk om een ouderwets telegram te sturen; een Gronings bedrijf zal de dienst overnemen.

Ruud uit Big Brother komt met een autobiografie. Uitgever Bruna bevestigt maandag dat het boek in maart in de winkels moet liggen. Ruud Benard schrijft de autobiografie samen met ghostwriter Ed van Eeden.

KeizerstadFM bestaat deze maand 19 jaar. Da’s reden geweest om de foto-archieven eens op te snorren en te kijken wat er voor leuks bij zit. Elke dag in de maand september zijn er dus nieuwe en oude foto’s uit (vooral) de tachtiger en negentiger jaren op de site van de commerciële Gelderse zender www.Keizerstad.FM te vinden.

De EO-Jongerendag keert volgend jaar terug naar het Gelredome in Arnhem. Het jongeren evenement van de Evangelische Omroep vond in 1998 voor het eerst in het stadion plaats. In de afgelopen drie jaar was de Amsterdam ArenA het toneel van de manifestatie.

In het eerste halfjaar van 2001 groeiden de oplages van muziekbladen in vergelijking met dezelfde periode in 2000. Het tijdschrift Oor van de Telegraaf zag de oplage met 5,2 procent stijgen. De losse verkoop, abonnementen en verkoop in het buitenland waren goed voor 30.000 exemplaren. De advertentieverkoop blijft matig, maar wordt deels gecompenseerd door de oplagestijging. Aloha van NTG zag de abonnementen en losse verkoop met 24 procent stijgen, naar 13.600. De oplage van de Hitkrant steeg met bijna 8 procent naar 62.000. Alleen Top-10 Popmagazine van Audax beleefde een oplagedaling, met bijna 28 procent.

Wilt u helemaal op hoogte zijn van de laatste nieuwsfeiten, surf naar de Zerobase afdeling op de RadioWereld

In een ziekenhuis in Delft is zondag de journalist Link van Bruggen overleden. Hij is 77 jaar oud geworden. Hij genoot vooral bekendheid als Europa-kenner door zijn jarenlange journalistieke werk vanuit Straatsburg. Voor zijn tijd bij de AVRO-radio werkte hij als correspondent bij de NCRV-radio. Daarvoor was hij oorlogscorrespondent en reisde de hele wereld over.

Bij de NPS kun je nog nagenieten van het Kwakkoe-festival

India hoopt door middel van het goedkoper maken van televisies de snelle bevolkingsgroei tegen te gaan. Het plan is om de mensen ’s avonds aan de buis te kluisteren zodat zij geen zin in seks meer hebben. Het plan maakt deel uit van de bevolkingspolitiek. De overheid wil voorkomen dat de bevolking van ruim 1 miljard verder stijgt. “Wij willen dat de mensen meer naar de tv gaan kijken”, aldus de Indiase minister van Volksgezondheid C.P. Thakur.

Duizenden wetenschappers boycotten vanaf 1 september academische tijdschriften die hun publicaties niet vrij toegankelijk maken op het internet. Daarmee willen zij de macht van de deze bladen breken en wetenschappelijke kennis beter toegankelijk maken. Bijna 27.000 academici uit 170 landen hebben zich op het internet achter de actie geschaard. Onder hen zijn volgens de Britse omroep BBC verschillende Nobelprijswinnaars.

De 47-jarige hypotheekadviseur Arno Woesthoff uit Zeist kan zijn geluk niet op. Hij won eergisteravond bij Linda de Mols Miljoenenjacht de hoofdprijs van tien miljoen gulden. Dat is het hoogste bedrag dat ooit in een Nederlandse quiz is uitbetaald.

De Amerikaanse online veiling eBay start een dagelijkse tv-serie over verzamelingen. Het internetbedrijf heeft hierover een overeenkomst bereikt met Columbia TriStar Television Distribution. De serie gaat naar verwachting in de herfst van 2002 van start en zal naast lifestyle onderwerpen ook de online collectie van de veilingsite tonen.

Henk Westbroek wil na de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet terug in de Utrechtse gemeenteraad. De voorman van Leefbaar Utrecht en mede-oprichter van Leefbaar Nederland zegt dat in een artikel op het internetmagazine Onlijn.

Bent u een echte liefhebber van Kopspijkers. We hebben het natuurlijk over het tv programma van Jack Spijkerman. Bel dan de Vara’s publieksservice op: 0900-0123 voor kaarten voor het nieuwe seizoen.

Zuid-Afrikaanse internetproviders moesten zaterdag de tol betalen van de populariteit van de realitysoap Big Brother. Het internetverkeer werd ernstig verstoord, omdat te veel mensen inlogden om de laatste ontwikkelingen in het Big Brother huis te volgen.
Lees hier verder

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft afgelopen week bij alle vijf mobiele belbedrijven een inval gedaan. Volgens Libertel Vodafone, waar de kartelwaakhond dinsdag op bezoek kwam, onderzoekt de NMa de prijzen van GSM-toestellen in het dealerkanaal.
Lees hier verder

Een bekende tv-presentator in Brazilië werd zeven uur lang gegijzeld, door dezelfde bandiet die eerder zijn dochter ontvoerde.
Lees hier verder

Wie z’n gsm verloren is, heeft een grote kans dat-ie is blijven liggen in een Londense taxi. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er ongeveer 62.000 mobieltjes achtergelaten. Dat is drie in elke taxi die in de Britse hoofdstad rondrijdt.
Lees hier verder

Twee nieuwe vj’s maken vanavond hun debuut bij TMF. Nou ja, debuut… Seth Kamphuijs (23) is bij veel kijkers al bekend van zijn rol als Ticho Steiner in de soap Onderweg naar Morgen. En al is zijn kersverse collega Kris (23) dan wel nieuw voor de camera, als kind presenteerde ze in een gedroomd studiodecor al complete talkshows.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten