Omroep Brabant-presentator René van Brakel wint eerste Ilse Wesselprijs

Omroep Brabant-nieuwslezer en presentator René van Brakel heeft vandaag de Ilse Wessel Prijs 2002 in de wacht weten te slepen. De prijs, een initiatief van de Wereldomroep, is in het leven geroepen om jonge, talentvolle radiopresentatoren in de schijnwerpers te plaatsen en zal voortaan iedere twee jaar worden uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst.

Vandaag reikte oud-presentatrice Ilse Wessels, die onder meer twintig jaar voor de Wereldomroep actief was, in Hilversum de naar haar vernoemde prijs uit aan René van Brakel. Volgens de jury “danst René van Brakel achter de microfoon”. René was één van drie genomineerden voor de Ilse Wesselprijs 2002.

René van Brakel
René is op 22 september 1975 geboren in Valkenswaard en is momenteel 7e jaars student aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij werkt aan zijn af- studeeropdracht. In mei ’91 begon René samen met zeven vrienden een radiostation in Nuenen. Dit radiostation, genaamd Radio Decibel, bestaat nog steeds. Verder was René actief voor diverse lokale omroepen, voordat hij in 1997 bij Omroep Brabant startte als nieuwslezer. Al vrij snel werd hij ook presentator van actualiteiten- en muziekprogramma’s en draaide hij meer en meer redactiediensten.

Verder werd René o.m. de vaste voice-over van Omroep Brabant TV. Sinds februari van dit jaar presenteert hij één keer per week het nieuws op Omroep Brabant TV. René heeft ook ervaring opgedaan bij de NOS. In ’99 werkte hij enkele maanden als freelance-bureauredacteur bij het Radio 1 Journaal. Sinds mei 2001 werkt hij bij “Met Het Oog Op Morgen” op de redactie.[M]