3fm nieuws: nieuwsredactie / Club Lek / Hemelse 100

Tot nu toe zond de zender 3FM nieuwsbulletins uit die tegelijkertijd ook op andere zenders te horen waren. Alleen de bulletins van 13.00 en 18.00 uur werden al vanaf november 2000 specifiek voor het 3FM publiek gemaakt. Vanaf vandaag wordt van ‘s ochtends 7.00 tot en met ‘s avonds 19.00 uur op ieder heel uur een specifiek 3FM nieuwsbulletin uitgezonden. Dat gebeurt bovendien om 6.30, 7.30, 8.30 en 18.30 uur.

3FM Nieuws brengt vanzelfsprekend het belangrijkste (wereld)nieuws. Door de ontkoppeling van de andere zenders kan het daarnaast nu ook onderwerpen brengen die de specifieke interesse heeft van de doelgroep van 3FM.

De onderwerpen op 3FM Nieuws zullen ook wat meer geduid gaan worden. Dit omdat 3 FM geen specifieke nieuwszender is en de redactie er daarom niet zonder meer van uitgaat dat iedere luisteraar over een uitgebreide achtergrondkennis beschikt. Door het nieuws in een wat bredere context te zetten, verwacht de redactie dat het nieuws voor de 3 FM luisteraar nog toegankelijker zal worden. Dat zal ook gebeuren door het toevoegen van opgenomen geluidsfragmenten of korte live-gesprekken. In de avond en nachtelijke uren en in het weekeinde zal het NOS Radionieuws op 3FM hetzelfde zijn als op de andere zenders.

Club Lek
Ondanks de zon buiten is er vanavond binnen toch weer een Club Lek met vandaag Buff Medways, Jackdrag & Blake Hazzard en Blimey. Volgende week zijn Zen Guerrilla, Electric Soft Parade en Dan The Automator te gast. De komende tijd worden Sharko, Hugo Race, Kalahari Surfers, Chokebore, Timesbold, The Spirit That Guides Us, Drive By Truckers en Eleni Mandell verwacht in Club Lek.

Wil je langskomen in Club Lek? Bel dan, vanaf twee weken van te voren, met
de Club Lek reserveerlijn: 035-671 22 22, maandag t/m woensdag tussen 12 en
17 uur.

Morgen wordt in Het Lek het concert van The Chemical Brothers op het Supreme 2002 festival in de HMH uitgezonden dat de VPRO opnam.

Single v/d Week: Gluecifer – Easy living
Disque Pop de la Semaine: Spinvis – Spinvis

Stem bij 3FM op de Hemelse 100
Bij 3FM kan gestemd worden voor de Hemelse 100. De hele lijst wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag (9 mei), van 8 uur ’s morgens tot 18 uur ’s middags. Op de speciale site staan iedere week ter inspiratie 5 klassieke albums. Klik verder voor het verhaal achter de plaat en de favoriete tracks.

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters Nathalie en Nicole.

Gerelateerde berichten