538 Report [11.00 uur]

Het is weer maandag, het weekend is helaas weer voorbij. Gelukkig is er altijd een lichtpuntje op maandag, want dan hebben de verslaggevers Cees en Robin van RadioWereld weer het laatste nieuws over 538 voor je op een rijtje gezet. En omdat het vrijdag een beetje mis was gegaan hebben we besloten om het vandaag dubbel en dwars goed te maken.

>> Evers Staat Update
Deze week is het Marco Borsato week. Hoor jij in Evers Staat Op een plaat van Marco, bel dan snel met Edwin (0909 3000538) en maak kans op o.a. concertkaartjes voor het concert van Marco. Vrijdag komt Marco samen met zijn band het populaire spelletje Live38 spelen.

Aan het eind van de maand komt Nathalie Imbruglia langs voor een akoestische livesessie.
Overigens is er weer een “Evers Staat Op” cd in de winkel verkrijgbaar. Deze dubbel-cd bestaat uit een cd met hits uit de zeventiger en tachtiger jaren en een cd met daarop ‘Het Beste Uit Evers Staat Op’ & een speciale cd-rom track met een overzicht van de avonturen van alle typetjes van de ochtendshow. Ook is hierop de “De cake van Willibrord” te horen.

>> Winnen, winnen, winnen
Deze week zijn er bij 538 weer diverse leuke actie’s waarmee je prijzen kunt winnen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

In Rinkeldekinkel maak je weer kans op leuke Canal+ prijzen met ‘Het verboden woord’. Hoe werkt het? Jeroen maakt aan het begin van het programma een woord bekend. Hoor jij in de loop van de uitzending dat woord voorbij komen, bel dan snel met 538 en win een jaarabonnement op deze betaalzender. Donderdag gaat de VIP-prijs eruit: een weekendje lekker verwend worden in het Golden Tullip hotel in Hoenderloo.

Bij Niels Hoogland maak je deze week kans op Interrail tickets.

In de Latenight radioshow met Barry maak je kans op een ANWB rij-opleiding. Bovendien komt Team Allert maandag langs om uitleg te geven over het nieuwe beginnersrijbewijs.

>> Radio538.nl & I-mode
Vorige week dinsdagavond is de vernieuwde site van Radio 538 de lucht in gegaan. En dat is niet helemaal geruisloos gegaan. Inmiddels is er hard achter de schermen gewerkt aan de site en het gaat nu weer de goede kant op. De snelheid is al een stuk beter geworden en de errors zijn verdwenen. De komende dagen zal de site nog flink uitgebreid worden. Zo keren de meeste oude onderdelen terug (maar dan verbeterd), daarnaast is komen er nieuwe onderdelen.

Daarvan is er nu al een te bewonderen: 538 Magazine. In dit blad vind je elke week het laatste nieuws over muziek, showbizz, sport gadgets en meer. En het mooie is dat het blad helemaal gratis is en dat je niet naar de winkel hoeft om het te halen, want 538 Magazine is alleen op internet te lezen! Het 538 Magazine: vanaf nu elke week gratis op te halen op een computer bij jou in de buurt…

Daarnaast is 538 binnenkort ook te bereiken via I-mode (zeg maar de opvolger van WAP). Op deze site vind je naast programma-info ook ringtones en geluidjes (waaronder de typetjes van Evers).

Binnenkort start er trouwens een reclamecampagne van 538 om het een en ander te promoten.

>> Programmering update & Kort 538 Nieuws
Sinds donderdag is Niels Hoogland weer terug uit New York. Frank Dane nam de voorgaande dagen over.
Erik de Zwart moest zijn tuin ‘zomerklaar’ maken, daarom was Wessel van Diepen vrijdag opgetrommeld om de Top 40 op een rijtje te zetten.

Afgelopen zaterdag kon je hem al bewonderen in Dance Department: Paul Oakenfold. Binnenkort wordt deze ‘worlds most important DJ’ resident DJ worden van dit programma! Iedere derde zaterdag van de maand zal Paul twee uur lang te horen zijn bij Wessel.

Vanaf 1 mei krijgen de luisteraars van 538 de kans om de lijsttrekkers van de grootste partijen een dagje te volgen en hiervan verslag te doen op 538. Vanaf half april vind je meer info op Radio538.nl.

Vorige week verscheen Het beste uit de 538 Dance Top 100′ al op cd en deze week is het weer tijd voor de gewone ‘538 Dance Smash Hits’ reeks. Op DSH Spring 2002 vind je hits van o.a. Marco V, Mad’House, Sammy & Yanoo, tiesto en Minimalistix.

>> Superprijs
Donderdag maak je bij Jeroen Nieuwenhuize kans op een Superreis naar het hart van de showbizz: Hollywood, California. De winnaar verblijft in het Hollywood Renaissance Hotel, krijgt zakgeld om te shoppen en genieten van topentertainment in de hotspot van de filmhoofdstad van de wereld: Hollywood & Highland.

>> The Essential Three
Jeroen van Inkel’s Essential three van afgelopen vrijdag:
Moby – We are all made of stars
DJ EmJay & Asouter – Transatlantik
Roger Goode – In the beginning again (Ferry Corsten remix)

>> De Schijven
Alarmschijf: Billy Crawford – Trackin’ (nummer 3 in de Tip Parade)
Dancesmash: Missy Elliott – 4 My peolple (nummer 15 in de Tip Parade)
Meer informatie over de schijven vind je op Radio538.nl.

>> De Wanadoo Top 40
Zoals elke week weer een overzicht van de bovenste regionen van de Top 40. Dit was de top 3 van afgelopen vrijdag:
1 (1) Shakira – Whenever wherever (ex-alarmschijf)
2 (2) Mad’House – Like a prayer (ex-Dancesmash)
3 (3) Enrique Iglesias – Escape (ex-alarmschijf)

De Klapperrr van de week: Deze plaat is bekend van de TV-reclame. The Dandy Warhols kwamen met ‘Bohemian like you’ nieuw binnen op nummer 25.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporters Cees van Koppen en Robin Schrama