Search
Close this search box.

538 Report

De verslaggevers Cees en Robin van RadioWereld hebben het laatste nieuws over Radio 538 weer voor je op een rijtje gezet. En we hebben weer veel nieuws voor je.

>> Koninginnedag 2002
Morgen is de grote dag, dan vieren Radio 538 en MTV het grootste Koninginnedagfeest weer op het Museumplein in Amsterdam. Optredens zijn er van Marco Borsato (trapt af om 12 uur en komt 10 nummers zingen), Sylver, Jose & G-Spott, Beverly Knight, Di-Rect, Gordon & Re-play, Lasgo, Dennington, One Two Trio, Hasjee Royal, Brainpower, Parla & Pardoux, Mad’House, De Deurzakkers, Guus Meeuwis, Drukwerk, DJ Melvin, Def Rhymz, Klubbheads, Boozy Woozy, 4 Strings, Alcazar, Van DikHout en Clouseau. De avond wordt afgesloten met concerten van Kane en Blof!

Kun je er niet bij zijn, zet dan zeker je radio op 538, want van 12 tot 21 uur is het spektakel live te volgen. Ook MTV zal het feest live uitzenden.

Overigens meldt de Telegraaf van zaterdag dat het feest nog enige tijd op losse schroeven heeft gestaan. Het van Gogh- en het Stedelijk Museum vreesden dat hun kunstwerken van de muren zouden trillen door het harde geluid. De musea hadden daarom dan ook een kort geding tegen de gemeente Amsterdam (afgever van de vergunning) aangespannen. De rechter verklaarde de bezwaren echter ongegrond. Radio 538 heeft wel besloten om met apparatuur de trillingen te gaan meten. Als het te erg mocht worden zal Radio 538 alsnog maatregelen nemen.

Mocht je niet naar Amsterdam gaan, dan kun je ook terecht in Rotterdam, want daar organiseert de Hollywood Music Hall i.s.m. Radio 538 optredens op het Zadkineplein. Tussen 13 en 18.30 kun je daar genieten van Johan Gielen, Madhouse, DJ Patrick, Def Rhymz en DJ Marco.

En nu maar hopen dat het weer een beetje meezit…

>> Van Inkel zamelt parkeerboetes in
Op 9 mei geeft Radio 538 een jaar lang gratis parkeren weg. Iedereen kan meedoen mits hij of zij het afgelopen jaar een parkeerboete heeft ontvangen. Door een kopie van de parkeerboete op te sturen naar Jeroen van Inkel, maak je kans op deze unieke prijs.

Tot en met 5 mei kun je de bekeuringen opsturen. Vanaf 6 mei trekt Jeroen van Inkel tijdens zijn programma dagelijks een winnaar uit de ontvangen bekeuringen. Deze dagwinnaar ontvangt dan een speciaal Ambi Pur pakket. Op donderdag 9 mei wordt de hoofdprijs weggegeven waar alle inzendingen, dus ook de dagwinnaars, naar meedingen. De winnaar mag een jaar lang gratis parkeren in zijn of haar woonplaats.

Radio 538 DJ, Jeroen van Inkel: “Na de flitspalenactie en het weggeven van een Ferrari, is dit wederom een ludieke actie gericht op de Nederlandse weggebruikers. Geen gezanik meer met muntgeld, nooit meer op zoek naar een parkeerautomaat die niet defect is en ook geen geëtter met een Chipknip die niet opgeladen is. Een jaar lang gratis parkeren…dat moet toch een genot zijn!” Meer informatie over de actie is te vinden op Radio538.nl.

>> Met Radio 538 op weg naar de verkiezingen
Vanaf woensdag is er veel aandacht voor de aankomende landelijke verkiezingen. Elke ochtend ontvangt Edwin Evers een lijsttrekker van een grote partij. O.a. Melkert (PVDA), Rosenmoller (Groen Links), Teeven (Leefbaar Nederland), Dijkstal (VVD), Balkenende (CDA) en de Graaf (D66) zullen langskomen om het standpunt van hun partij duidelijk maken. Daarnaast mag een luisteraar een dagje meelopen met deze lijsttrekker en verslag hiervan doen op Radio 538. De dag eindigt weer in de studio van 538 bij het programma van Niels Hoogland waar een afsluitend gesprek plaatsvindt.

De aganda en links naar diverse politieke site’s zijn te vinden op Radio538.nl

>> Win workshop met 538 DJ & Feest
Mars Drink presents de Radio 538 DJ School Tour. Deze bezoekt 50 schoolkantines in Nederland. Tijdens de tour kun je zelf een radioshow (Mars Drink Mix) maken en meedoen aan de DJ Competition.

Je maakt kans op een vette hoofdprijs: een workshop van Radio 538 DJ + feest. Bij jou op school! Je hele klas kan meedoen aan de workshop. ’s Avonds is er feest voor je hele school, waarbij jij samen met de 538-DJ mag draaien.

Iedereen die gebruik maakt van 538 Webstation kan meedoen en alle bezoekers van de site kunnen stemmen op de shows die herkenbaar zijn aan de “Mars Drink Mix” titel. Meer informatie over deze actie is te vinden op 538Webstation.com.

>> Programmering Update & Kort 538 Nieuws
Edwin Evers was afgelopen week nog vakantie aan het vieren, daarom was Gordon nog een weekje te beluisteren. De zaterdagochtend werd, net als vorige week, gevuld met (Martijn) “Kolkie Staat Op”. Vanaf vandaag is Edwin er weer.
En deze week komt Nathalie Imbruglia langs.

Tim klijn had het afgelopen week nog druk met beschuitjes smeren, daarom verzorgde Niels Hoogland de muziek tijdens de lunch. Over Tim Klijn gesproken…sinds kort is hij voice-over bij “Dayzers Donderdag” op RTL4.

Deze week geen verjaardagen, maar toch willen we Radio 538 feliciteren met het feit dat ze nu (samen met Radio 2) het tweede radiostation van Nederland zijn geworden. Uit het laatste luisteronderzoek is gebleken dat Radio 538 een marktaandeel van 9,6% heeft en de publieke popzender achter zich. Dit vervroegde 10-jarig jubileumcadeau is dan ook vrijdagavond flink gevierd bij 538. Radio 538 gaat nu op jacht naar de nummer 1 positie, want “Sky is no limit!”

Zaterdag 4 mei om 20 uur is het de nationale dodenherdenking. Radio 538 zal rondom dat tijdstip een aangepaste programmering hebben. Om 20 uur is er natuurlijk de gebruikelijke stilte.
Zondag 5 mei vieren we onze vrijheid op de verschillende festivals in het land. Radio 538 volgt die dag Brainpower en Sita gedurende hun tour langs de verschillende festivals.

Elke Formule 1 weekend hoor je zaterdagavond bij Rick van Velthuysen het laatste Formule 1 nieuws van Olav Mol. Overigens is Rick komend weekend vrij.

Elke werkdag hoor je in Greatest Hits met Dennis Ruyer de Top 40 Classic. Iedere dag zijn de belangrijkste (muziek)nieuwtjes uit die tijd na te lezen op Radio538.nl en kijk dan bij programma en Greatest Hits.

Het was de bedoeling dat Blind Fridate afgelopen vrijdagavond al bij Niels Hoogland van start zou gaan, maar dat is een weekje uitgesteld. Aanstaande vrijdag zal de eerste editie van Blind Fridate plaatsvinden. Opgeven kan nog via Radio538.nl.

>> Superprijs
Donderdag maak je bij Jeroen Nieuwenhuize kans op een Super Stuntprijs. De winnaar krijgt een week lang een stuntopleiding bij Endorfine, waarbij je leert om door ramen, deuren en muren te springen en te scheuren in snelle auto’s.

>> The Essential Three
Jeroen van Inkel’s Essential three van afgelopen vrijdag:
1. 29 Palms – Touch the sky (vocal mix)
2. KMC feat Dhany – I feel so fine
3. Timo Maas – Shifter

>> De Schijven
Alarmschijf: Brainpower – Danceplaat (nummer 27 in de Tip Parade)
Dancesmash: Sophie Ellis-Bextor – Murder on the dancefloor (zangeres van Spiller, nummer 18 in de Tip Parade) Meer informatie over de schijven vind je op Radio538.nl.

>> De Wanadoo Top 40
Zoals elke week weer een overzicht van de bovenste regionen van de Top 40. Dit was de top 3 van afgelopen vrijdag:
1 (3) Billy Crawford – Trackin’ (ex-alarmschijf)
2 (1) Mad’House – Like a prayer (ex-Dancesmash)
3 (2) Shakira – Whenever wherever (ex-alarmschijf)
De Klapperrr van de week: Jive Jones kwam met “Me, myself & I” nieuw binnen op nummer 20.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporters Cees van Koppen en Robin Schrama