Internetbedrijf Jamby wil geld van Veronica

Het internet bedrijf Jamby, onder anderen van Adam Curry, heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen van de vereniging Veronica Omroep Organisatie (VOO). Jamby vordert 2,2 miljoen euro, zo meldde Veronica vandaag.

Veronica weet niet waarom het bedrag juist 2.2. miljoen euro is. Het internet bedrijf Jamby heeft een tijdje breedbanddiensten voor Veronica verzorgd. Nu Veronica vanavond weer met TV uitzendingen begint heeft men daar geen interesse meer in. Het contract met Jamby is daarom per 1 april opgezegd. Maar Jamby is daar wellicht niet zo blij mee. Het contract dat Jamby sloot met Veronica was voor 3 jaar afgesloten, hiervan was al twee jaar verstreken.

Volgens Jamby-directeur R. van Someren heeft de VOO zich niet op de juiste manier aan het driejarige contract onttrokken. Tevens zijn een aantal facturen nog niet betaald. Hiermee komt het totale plaatje op een bedrag van 2,2 miljoen euro. Veronica heeft momenteel 45 miljoen euro in kas, dus de toekomst van de vernieuwde omroep komt niet in gevaar. De eerste uitzending vanavond op TMF om 20.30 uur gaat ook gewoon door. [M]