Search
Close this search box.

Kort media nieuws: maandag 15 april 2002

[09.00 uur]
Goedemorgen.

De commerciële zender Yorin begint vandaag met de serie The Bar. In een Rotterdams etablissement heeft de zender twee kroegen ingericht waarin in totaal twaalf barkeepers het publiek moeten zien te vermaken. Onder toeziend oog van camera’s natuurlijk.

Twee groepen van zes barkeepers krijgen elk een kroeg toegewezen. Per week wordt bekeken welke bar het populairst is onder het publiek. De verliezende kroeg moet vervolgens twee barkeepers ontslaan. De uitbaters werken niet alleen samen, ze wonen ook bij elkaar. Hun privé-leven wordt ook met de camera gevolgd.

De muziekzenders van MTV Networks , TMF en MTV hebben bekend gemaakt dat ze door gaan met het jaarlijks uitzenden van de TMF-Awards. Dit is bekend gemaakt tijdens de zevende editie van de TMF-Awards in Ahoy’. Vanaf 1 mei zullen alle VJ’s van TMF naar MTV verhuizen behalve Jeroen Post en Renee) en biedt TMF verder ruimte aan de terugkeer van Veronica op de beeldbuis. Meer nieuws over Veronica leest u in een ander nieuwsartikel van vandaag.

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten hebben zondag de Annie M.G. Schmidt-prijs 2001 gewonnen voor het ‘Tibetlied’. De prijs is voor het mooiste theaterlied. De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Conamus en het Amsterdamse Kleinkunst Festival en bestaat uit een bronzen beeld en een geldbedrag van 3500 euro.

De nieuwe cd van de Britse Indie-band Primal Scream zal waarschijnlijk niet in de Amerikaanse schappen belanden. Reden is een track die de naam ‘Bomb the Pentagon’ draagt. Het nummer, dat nog voor de aanslagen van 11 september werd opgenomen, bevat felle kritiek op het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten.

ChristenUnie-leider Veling wil het arsenaal icoontjes van de Kijkwijzer uitbreiden met de afbeelding van een vuilnisbak. Deze zou symbool moeten staan voor televisieprogramma’s die ,,ècht niet kunnen”. Als voorbeelden noemt hij de programma’s Sex Court, Temptation Island en programma’s met ,,buitensporig geweld”.

Het Nederlands Fonds voor de Film gaat Nederlandse films die veel bezoekers trekken een bonus geven. De producenten van deze films kunnen het geld in een nieuwe productie steken. De grootte van de beloning is nog niet vastgesteld; het fonds geeft als indicatie een bedrag van 100 duizend euro. Het Nederlands Filmfonds volgt met het bonussysteem een Europese trend. De bedoeling is om de beste producenten meer financiele armslag te geven, zodat ze beter kunnen concurreren met Amerikaanse filmstudio’s.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Met enige vertraging is de SilvaScreen.tv-site gelanceerd. En dat de online-pagina niet gaat concurreren met de al bestaande website van Glamago blijkt wel, want meteen op de voorpagina staat: Wil je meer weten over onze ‘SilvaStars’, surf dan naar glamago.com.
Lees hier verder

Een op de drie banen moet verdwijnen bij tv-producent Endemol. Internationaal floreert het bedrijf wel, maar het lijkt erop dat Endemols credits in Hilversum zijn verspeeld. Vooral de Holland Media Groep is een geduchtige tegenstander. Televisieproducent Endemol schrapt eenderde van de arbeidsplaatsen (270 van de 800). Internationaal gezien floreert het bedrijf, vooral sinds de wereldwijde verspreiding van de Big Brother-formule. In Nederland zit het allemaal fors tegen. Wat ging er mis met Endemol?
Lees hier verder

Piepjes, muziekjes, geluids- en beeldfragmenten op radio, televisie en in STER-boodschappen zijn voor velen een bron van irritatie. De afgelopen dagen ontvingen diverse regionale kranten (waaronder dit dagblad) vele tientallen reacties op het nieuws dat de stichting Bescherming Akoestisch Milieu in actie komt tegen ‘de herrie in de media’.
Lees hier verder

Pim Fortuyn heeft de KRO aangezet tot een groot multimediaal verkiezingsproject. In de actuele tv- en radioprogramma’s van de omroep staat de komende weken de vraag Wat waren uw daden? centraal. ,,Er wordt altijd naar Den Haag gewezen onder het motto veel woorden, weinig daden”, zegt KRO-mediadirecteur Ton Verlind. ,,Wij draaien het nu eens om en vragen de politici: ‘wat heb je beloofd en wat heb je waargemaakt’.”
Lees hier verder

Als het aan de VARA ligt, keert het mediaprogramma De Gids komend seizoen terug op televisie. De omroep houdt echter nog een slag om de arm in verband met de door het kabinet aangekondigde korting van 32 miljoen euro op de omroepbijdrage. ,,Als die bezuiniging doorgaat, kan het zo zijn dat een aantal plannen wordt geschrapt”, laat een woordvoerder van de VARA weten. ,,Daarom zeggen we nog niet dat De Gids definitief wordt voortgezet. We willen het wel heel graag.”
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.