Kort media nieuws: donderdag 18 april 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

TV West mag van SBS6 de wedstrijd Heracles Almelo tegen ADO Den Haag van vrijdag niet live uitzenden. De commerciële zender heeft de uitzendrechten van de wedstrijden in de Gouden Gids Divisie. TV West zendt normaal gesproken de thuiswedstrijden van ADO wel uit. Vanwege de spanning in de competitie, wilde de regionale zender deze wedstrijd, die gespeeld wordt in Almelo, ook rechtstreeks op televisie brengen. Dat mocht niet van SBS6, ook al brengt die het treffen niet direct op televisie maar later in een samenvatting.

Sony Music is niet van plan de nieuwe beveiligde cd van onder anderen zangeres Céline Dion van de markt halen zoals de consumentenbond op had aangedrongen omdat de cd’s de computer kunnen beschadigen. Ook is het met de beveiligde cd niet mogelijk een kopie te maken.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

In het kader van de dodenherdenking op 4 mei worden vanaf vandaag tot en met 4 mei op Nederland 1, 2 en 3 en op 38 regionale en lokale televisiezenders dagelijks spots uitgezonden die oproepen om de 2 minuten stilte in acht te nemen.

Nederland kent over 10 jaar nog maar een paar krantenconcerns, enkele landelijke titels en misschien zes regionale, meent directielid Ad Swartjes van holding De Telegraaf. Zijn krant, de Volkskrant en de NRC schrijft hij de grootste overlevingskansen toe.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De NVJ en andere bonden zijn bij de cao-onderhandelingen bij HMG geconfronteerd met een behoudende reactie van werkgeverszijde: 1% loonsverhoging en verlaging van de periodieken-stappen met een procentpunt. Wel wordt bij goed bedrijfsresultaat een extra uitkering in het vooruitzicht gesteld. Dit bod komt niet in de buurt van het NVJ-voorstel (4% en een betere contractenregeling) zodat een pittige tweede ronde tegemoet wordt gezien op 26 april zo meldde Villa Media.

De Federatie Filmbelangen wil dat de publieke omroepen tenminste tien procent van hun zendtijd besteden aan aan Nederlandse dramaproducties. Dit schrijft de federatie in een in een brief aan OC en W. Uit cijfers van de NOS blijkt dat het percentage drama bij de omroepen tussen 1997 en 2001 is gedaald van 2,8 naar 2 procent per jaar.

Yorin FM geeft volgende week kaarten weg voor de concerten van Bløf in Ahoy op 10 en 11 mei. De concerten zijn bijna geheel uitverkocht maar Yorin FM heeft nog 500 kaarten gereserveerd.

Omrop Fryslân verslaat op 28 april het Alternatief Europees songfestival, het eerste songfestival voor minderheidstalen. Dus geen Engelse liedjes, maar Baskisch, Kasjoebisch, Sami en Welsh. De deelnemers komen o.a. uit Baskenland, Bretagne, Catalonië, Fryslân en Nordfriesland in Duitsland.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten