Spectaculaire afsluiting (Zet 192 op FM) actie

Vanmorgen hebben Will Luikinga en Ad Bouman namens Radio 192 bijna 5000 duizend digitale steunbetuigingen overhandigd aan (demissionair) Staatssecretaris Rick van der Ploeg. Dit ter afsluiting van de actie ‘Zet 192 op FM’. De overhandiging vond plaats in het Scheveningse Kurhaus, vlakbij de plek waar precies 29 jaar geleden het Veronica zendschip De Norderney werd vlotgetrokken.

De Norderney heeft daar toen -in 1973- een paar weken aangespoeld gelegen, nadat het na een zware storm op 2 april 1973 van zijn ankers was geslagen op de Noordzee. Op 18 april in dat jaar demonstreerden ruim 150.000 luisteraars van Radio Veronica op het Malieveld voor het behoud van de populaire zender.

Sinds kort is via de Maastrichtse kabel na advies door de programmaraad, de zender radio 192 te ontvangenop 99,2 Mhz (M)