Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws uit de krant: donderdag 4 april 2002

In het eerste kwartaal van 2002 is er in ons land 5% meer aan televisiereclame uitgegeven. Volgens SPOT, de brancheorganisatie voor de Nederlandse televisiereclamebedrijven, hebben vooral banken, verzekeraars, telecombedrijven en supermarkten meer reclamezendtijd gekocht.

Het Duitse mediabedrijf EM.TV heeft de Europese rechten op de verkoop van fanartikelen voor het WK voetbal van 2006 in Duitsland gekocht. De financiële details van de overeenkomst met wereldvoetbalbond FIFA zijn niet vrijgegeven.

Het ,,triomfantelijke toontje” van radio Donna’s verjaardagsfeest heeft bij lokale radio’s kwaad bloed gezet. Als de officiele radio’s niet zo gulzig bandbreedte innamen, zouden ze niet zo snel kunnen groeien, denken de commerciele radio’s. Sommigen willen zelfs stoorzender spelen om de overheid uit te lokken.
Lees hier verder

Met de nieuwe namen die TMF bekend heeft gemaakt is de line-up van de zevende editie van de Nokia TMF Awards op zaterdag 13 april compleet. Jive Jones, Within Tempation, Di-Rect, Blof, Marco Borsato, K-otic, Kane, Replay, Billy Crawford en David Charvet zijn toegevoegd aan de line-up.
Lees hier verder

Netcoordinator Ton F. van Dijk van Nederland 1 vloog KRO-directeur Ton Verlind niet in de haren, maar fel was zijn uithaal wel naar de eindverantwoordelijke voor het besluit om per 28 juni het veelbekeken programma Ontbijt-tv op te heffen. Zou Van Dijk op Verlinds post hebben gezeten, dan was het acht jaar oude nieuwsprogramma gespaard gebleven, aldus de netcoordinator en ex-KRO-journalist gisteren op een NOS-symposium over het programma-aanbod van de publieke omroep.
Lees hier verder

De noodlijdende Duitse mediagroep Kirch overweegt een gerechtelijk akkoord aan te vragen voor zijn kernactiviteit KirchMedia als de gesprekken met de schuldeisers over een reddingsplan mislukken. En daar ziet het steeds meer naar uit: in de nacht van dinsdag op woensdag werden de gesprekken tussen de schuldeisers en de minderheidsaandeelhouders zonder resultaat afgebroken. Als Kirch over de kop gaat, zijn 5.500 banen bedreigd.
Lees hier verder

Nostalgie betekent dat je je beste tijd hebt gehad. Er ligt geen toekomst meer voor je. Vandaar mijn lichte weerzin tegen het genre. Vooruitgangsgeloof is even aanvechtbaar, maar vind ik een minder ernstige aandoening. Heimwee naar vroeger ontaardt altijd in heimwee naar de heimwee zelf, een gevoelen dat de omroepen collectief aan het ontginnen zijn. Bijna elke avond komt er wel een jaar of een tijdperk met de bijpassende muziek of rages aan de orde. Toen de breeduit zittende kijker nog 60 kilo woog. Toen de mensen nog beleefd tegen elkaar waren, toen de treinen nog op tijd reden, toen Nederland nog zo leeg was. De KRO, de omroepzuil van het gevoel, is het verst gevorderd.
Lees hier verder

Ze is een van de gezichten van muziekzender TMF. En sinds kort ook van Ook dat nog, het consumentenprogramma van de KRO. Daphne Bunskoek wil echter niets van carriereplanning weten. En pakt alles aan, wat ze maar leuk vindt.
Ze is kleiner van stuk dan de tv doet vermoeden. In de TMF-kantine annex bar wordt Daphne Bunskoek (28) echter niet over het hoofd gezien. Het voordeel van bekend zijn. Alhoewel de voormalige TV Oost-presentatrice nooit een leven in de schijnwerpers heeft geambieerd. ,,Ik ben er nu eenmaal ingerold.”
Lees hier verder

Wie zich ergert aan nutteloze gesprekken van anderen via de mobiele telefoon, kan binnenkort opgelucht ademhalen. Het Japanse telecomconcern NTT DoCoMo, partner in KPN Mobile, is bezig met de ontwikkeling van een gsm’etje dat kan liplezen, zo heeft het Britse blad New Scientist woensdag gemeld.
Lees hier verder

De Kabelkrant Plus op Schouwen-Duiveland is uit de lucht gehaald. Het commerciele informatiekanaal kampte met aanhoudende financiele tekorten. Bovendien zag directeur en mede-eigenaar R. van den Bergh er geen gat meer in om zijn eenmansbedrijfje zonder verdere hulp te runnen, zei hij gisteren in een reactie op het besluit. De kabelkrant was dagelijks in zo`n zestienduizend huishoudens, voorzien van een kabelaansluiting, te volgen. Het kanaal bracht in vijf nieuwsblokken actuele informatie. Daarnaast gold het ook als een platform voor aankondigingen van uiteenlopende activiteiten.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten