Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 27 april 2002 [update]

Willem Wallyn is de nieuwe programmadirecteur van Canal+ Benelux. Hij volgt er Ricus Jansegers op die de betaalzender verliet om antennedirecteur te worden bij VT4. Wallyn werkt al sinds 1997 voor Canal+ als verantwoordelijke voor de filmaankoop.
Lees hier verder

De Nederlandse schrijfster Karin Spaink is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een boete wegens laster. Zij en haar vriend moeten ieder 2500 euro betalen aan een rijkswachter, die zij op een internetsite ‘klotenknijper’ hebben genoemd.
Lees hier verder

Niemand had tot voor kort kunnen voorspellen dat RTL 4 op de gezellige zaterdagavond maar liefst een uur zendtijd zou uittrekken voor politiek. Vandaag is het echter toch zover, nu de familiezender afwisselt Henny Huismans Soundmixshow met een tv-debat tussen zes lijsttrekkers.
Lees hier verder

Het grootse muziekspektakel op het Museumplein in Amsterdam gaat op Koninginnedag toch door. Het festijn, waar 200.000 mensen worden verwacht, stond op losse schroeven, omdat het Van Gogh- en het Stedelijk Museum vreesden dat hun kunstwerken van de muren zouden trillen.
Lees hier verder

In mei wordt in de Rotterdamse Doelen de 25e editie gehouden van Input, een jaarlijks congres van internationale televisiemakers, dat elk jaar ergens anders in de wereld plaatsheeft. Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) organiseert tegelijkertijd een publieksfestival rond televisie onder de naam Zonder Zappen.
Lees hier verder

De videoclip van het nummer ‘Weapon Of Choice’ van de Britse muzikant en dj Fatboy Slim is door Britse experts uit de muziekindustrie uitgeroepen tot de beste videoclip aller tijden.
Lees hier verder

AOL Time Warner, dat zo worstelt met de mislukte fusie van America Online en Time Warner, overweegt volgens Wall Street Journal om tv-kabelexploitant Time Warner Cable apart naar de beurs te brengen. Wall Street Journal (betaalde toegang) vernam dat in alle stilte een notering van de minderheid van de aandelen op de Nasdaq in voorbereiding is.
Lees hier verder

Lees hier verder
Het is onzeker of de NOS live-beelden van de proloog van de Giro d’Italia uitzendt. De onderhandelingen met de Italiaanse publieke omroep RAI hebben tot nu toe niets opgeleverd. De Italianen vragen meer dan de organisatie van de Tour de France. Om hoeveel geld het precies gaat wil de NOS niet zeggen. Hilversum zit nu met een dilemma.

Gerelateerde berichten