Kort media nieuws: zaterdag 27 april 2002 [Update]

[16.00 uur]
Goedemiddag.

Amsterdam Airport Schiphol gaat vanaf volgende week 24 nieuws en achtergronden uitzendingen brengen in reclamezendtijd van AT5 en TV Noord-Holland. Amsterdam Airport Schiphol huurt reclamezendtijd in om, naast het blad Schipholland, omwonenden van de luchthaven (extra) te informeren over actuele onderwerpen en achtergronden op Schiphol.

De plannen voor een nieuwszender van de NOS zijn voorlopig van de baan. In Mediazaken op BusinessNieuws Radio is dit weekend (za 15.30, zo 16.00) een reactie van Rick van der Ploeg, de staatssecretaris van media en een gesprek met Piet van Tellingen, die onderzocht of er bij de omroepen draagvlak voor de nieuwszender bestaat.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Programmamakers Rob Muntz en Paul Jan van der Wint eisen in kort geding elfduizend euro schadevergoeding van het CDA. Reden is de afzegging van lijsttrekker Balkenende voor een optreden in hun programma Normen en Waarden op de Amsterdamse zender AT5. Balkenende had een maand tevoren toegezegd te komen, maar zag er kort voor de opnames van af omdat hij toen pas merkte dat Muntz de presentator is. Diens verschijning op de VPRO-televisie als Adolf Hitler schrok de CDA’er af.

Voor iedereen die gek is van de Grandprix autoraces heeft Yorin FM goed nieuws. Vanaf nu is Yorin FM in 2 Grandprix! Op de vrijdag van 18 tot 19 uur voor iedere Grandprix brengt Fred de DJ samen met Formule 1 insider Olav Mol alle informatie over de komende races. Het laatste nieuws, de roddels, technische verhalen en messcherpe analyses. Gisteravond was de eerste uitzending tezien over de Grandprix van Barcelona van komend weekend.

Acht tot tien voetbalsupporters van waarschijnlijk NEC hebben gisteravond aan het eind van de uitzending van het RTL4-programma Barend & Van Dorp racistische leuzen geroepen. Ze riepen onder meer ‘kankerjoden’. De bewaking van het productieteam van het programma heeft hen naar buiten begeleid. De groep voetbalsupporters stond op de gastenlijst van het programma. Maandag gaat de HMG met het productieteam van Barend & Van Dorp praten om na te gaan wie het waren, hoe ze op de gastenlijst konden komen en hoe we dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen.

De korte Nederlandse film keert vanaf donderdag terug in de grote bioscopen in vijftig zalen met in de hoofdrol Huub van der Lubbe. De film, die zeven minuten duurt, dient als extraatje bij de hoofdfilm Ali G Indahouse. Nooit eerder was een korte Nederlandse film in zoveel zalen te zien.

Van de 3201 lintjes die dit jaar zijn uitgereikt, zijn er heel wat terecht gekomen in de media-, show- en kunstwereld. Tot de gedecoreerden behoren TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd en televisieproducent René Stokvis. Ook heeft het de Koningin behaagd een lintje op te spelden bij Klaas Wilting, oud-politievoorlichter en tegenwoordig tv-presentator bij Omroep Flevoland. Saxofonist/radiopresentator Hans Dulfer kreeg eveneens een lintje, evenals de musici Andre Rieu, Jacques Herb, Corry Konings en George Baker.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

De Belgische groep Clouseau treedt op in muziekcentrum Vredenburg op woensdag 8 mei. Radio M geeft kaartjes weg voor dit concert. In de komende week maken luisteraars van Radio M elke werkdag kans op 2 concertkaartjes en het allernieuwste album van Clouseau “En Dans”. Als troostprijs geeft Radio M nog eens 5 keer het nieuwe album weg.

Heb je jezelf in een bui van nostalgie afgevraagd in welk jaar die bepaalde song in de hitlijsten stond? Zoek niet verder, pijnig je hersens niet meer. Op Hitlijsten.com vindt u (erg snel!) wanneer dat nog was. U kan zoeken op artiest of naam van de song.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten