Kort media nieuws: woensdag 17 april 2002

[16.00 uur]
Goedemiddag.

SBS 6 zal op 12 mei een drie uur durend verkiezingsprogramma op het scherm brengen. In ‘Waar stem ik op?’ zal de kijker aan de hand van 36 stellingen kunnen bepalen op welke partij hij het beste kan stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Het programma wordt geproduceerd door EyeWorks van Reinout Oerlemans. De presentatie zal in handen zijn van Milika Peterzon en Ton van Roijen.

De AVRO begint vanaf 7 juni met het herhalen van de dramaserie ‘Oud Geld’. De omroep heeft de afgelopen maanden veel reacties gehad van kijkers met het verzoek de serie, over een bankiersfamilie, nogmaals uit te zenden. Er staan 19 afleveringen gepland. ‘Oud Geld’ werd een paar jaar geleden beloond met Gouden Kalveren en de Zilveren Nipkowschijf.

Maandagavond was bij de “Week van Willibrord” een interview met Edwin Evers te zien en een korte regestratie van de presentatie van de nieuwe “Evers Staat Op” cd. Voor degene die het gemist hebben en het alsnog willen zien: vrijdagochtend om 9.55 uur wordt de uitzending herhaald op SBS6.

Voor het eerst besteedden consumenten vorig jaar meer geld aan de koop van dvd’s dan aan videobanden (VHS). De omzet van dvd’s steeg van 53,1 naar 116,9 miljoen euro. De omzet van video’s daalde van 104 naar 81,8 miljoen euro. Een op de tien huizen in Nederland heeft nu een dvd-speler, terwijl negen van de tien een videorecorder heeft. De industrie verwacht de komende jaren meer vraag naar dvd’s.

De val van het paarse kabinet hield dinsdag tv-kijkers niet in de greep. De programma’s op Nederland 2, het publieke net dat werd gereserveerd voor berichtgeving over de val van het kabinet, trokken wel meer kijkers dan normaal. Rond het bekendmaken van het einde van Paars II (15.00 uur) zaten 370.000 mensen voor de buis. Het eerstvolgende reguliere Journaal (16.00 uur) trok dubbel zoveel kijkers dan normaal (560.000). Tot 19.00 uur bleef het aantal kijkers meer dan normaal. Het programma Barend en Witteman, gewoonlijk uitgezonden op Nederland 3 (500.000 kijkers), trok dinsdag op Nederland 2 900.000 belangstellenden.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Vanaf begin 2003 zal Rolf Wouters bij de AVRO te zien zijn met ‘Royal Rolf’. In dit programma staat de hoge adel in Europa centraal. Deze zomer presenteert Wouters ook al de programma’s ‘Rolfs Antwoordapparaat’ en ‘Factor Rolf’ bij de AVRO.

De strijd tussen KPN en Red Forest, het productiebedrijf van presentator Rolf Wouters, heeft opnieuw een vervolg gekregen. Eerder besliste de rechter dat KPN een aantal domeinnamen moest teruggeven aan Red Forest. Dat heeft de telecomgigant inmiddels gedaan, maar hierna heeft KPN door middel van een bodemprocedure onmiddellijk weer beslag laten leggen op de domeinnamen. Red Forest en KPN willen beide niet reageren op het geschil.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

‘5 in het land’ moet een mannelijkere uitstraling krijgen. Het programma met nieuws uit de regio past in de huidige opzet niet in het mannelijke profiel van RTL 5. Op welke manier het programma zal veranderen is nog onbekend. Tot aan de zomer is ‘5 in het land’ in ieder geval nog in de huidige vorm te zien.

De regering van de Verenigde Staten heeft een radiostation opgericht in het Midden-Oosten. Radio Sawa richt zich op een jonge doelgroep met Engelstalige en Arabische popmuziek. Ook zijn er nieuwsuitzendingen te horen. Het doel van de zender is het bijschaven van het beeld dat Arabische jongeren hebben van de Verenigde Staten.

Het aantal commercials op de Nederlandse televisie is de laatste paar maanden toegenomen. In het eerste kwartaal van 2002 is de omzet uit commercials met 5% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2001. Er wordt verwacht dat de groei zich dit jaar zal voortzetten. De stijging is vooral te danken aan banken en verzekeringen, telecomaanbieders en fabrikanten van levensmiddelen.

Yorin zendt vanaf donderdag 25 april een nieuwe reeks uit van het amusementsprogramma ‘Who’s talking?’. Kandidaten krijgen een oortje in en moeten teksten en instructies letterlijk opvolgen. Door middel van de verborgen camera kan de kijker de grappige situaties zien, die op die manier ontstaan. De presentatie van ‘Who’s talking?’ is dit seizoen in handen van Tatum Dagelet en Danny Rook.

Vanaf vrijdag 26 april is bij de NCRV het nieuwe programma ‘Mission Antartica’ te zien. Acht kandidaten trekken in een expeditie door Zuid-Amerika, waarbij onderweg diverse opdrachten moeten worden uitgevoerd. Na een afvalrace blijft een kandidaat over die een zeilexpeditie naar de Zuidpool wint. ‘Mission Antartica’ wordt gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten