NOS zendt Koninginnedag rechtstreeks vanuit Drenthe uit

Voor de tweede keer op rij maken de Drentse plaatsen Hoogeveen en Meppel zich op voor hoog koninklijk bezoek. Vorig jaar zou koningin Beatrix met haar gevolg beide plaatsen bezoeken in het kader van Koninginnedag 2001. De toen heersende MKZ-crisis gooide uiteindelijk roet in het eten. Koninginnedag werd afgelast onder de belofte om in 2002 alsnog de feestelijkheden van 30 april in Drenthe te vieren.
Vandaar dat de plaatselijke bevolking van Hoogeveen en Meppel zich een jaar later opnieuw opmaakt voor een feestelijke ontvangst van koningin Beatrix. De NOS brengt het koninklijk bezoek aan Drenthe op 30 april 2002 tussen 09.53 en 13.14 uur in beeld op Nederland 2. Voorafgaande aan de uitzending, om 09.50 uur, spreekt premier Wim Kok een felicitatie uit.

Voorafgaand aan de uitzending van NOS Actueel, feliciteert minister-president Kok de Koningin, prinses Juliana die op 30 april 93 jaar hoopt te worden en mr. Pieter van Vollenhoven die zijn 63e verjaardag viert.

In de vooravond (19.25 – 19.50 uur, Nederland 2) zijn de hoogtepunten van de Koninginnedagviering in Hoogeveen en Meppel nogmaals te zien in een samenvatting van NOS Actueel.

Gerelateerde berichten