Search
Close this search box.

Programmaraad kiest Counterpoint Dance FM voor Radio 40 en Veronica

De Programmaraad Haarlem heeft haar radioadvies herzien. Het regionale commerciele radiostation Counterpoint Dance FM zal de positie in het basispakket innemen die oorspronkelijk bedoeld was voor Radio 40 (voorheen Seniorenomroep). De Programmaraad ziet zich genoodzaakd deze stap te nemen omdat Radio 40 nog steeds niet is begonnen met uitzenden. Het is bovendien nog steeds onduidelijk wanneer de omroep wel definitief van start zal gaan.

De Programmaraad Haarlem betreurt de situatie zoals die in ontstaan omdat Radio 40 voorziet in de behoefte van een zeer specifieke groep kabelabonnees en er voor die groep geen echt alternatief voor handen is.

Het is echter ook niet mogelijk om van UPC te verlangen dat de frequentie voor onbepaalde tijd wordt opengehouden en van de abonnees te verwachten dat er genoegen mee nemen abonnementsgeld te betalen voor lege frequenties.

Voor het invullen van de vrijgevallen plek in het basispakket kon de Programmaraad kiezen uit twee zenders: Veronica en Counterpoint Dance FM.

Alle andere beschikbare zenders worden inmiddels al doorgegeven in Haarlem. De Programmaraad koos voor Counterpoint Dance FM omdat deze zender de meeste toegevoegde waarde biedt op het bestaande pakket. De programmering van Counterpoint Dance FM brengt R&B, Dance en Latin. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer Counterpoint Dance FM in Haarlem te horen zal zijn. [M]