We Will Rock You! Queen live bij SBS6

SBS 6 zond vanmiddag 30 april tussen 15.00 en 16.00 uur onder de titel ‘Heineken Queen’s Day’ het surprise concert uit van Queen, de legendarische popgroep die drie decennia lang de hitlijsten bestookte.

Dit speciale Koninginnedagconcert, dat live vanaf het Museumplein te Amsterdam voor duizenden toeschouwers werd uitgezonden, stond in het teken van de musical ‘We Will Rock You’ die op 14 mei 2002 in het Londense The Dominion Theatre in première zal gaan.

Aan de musical, die is geschreven door Ben Elton, is zes jaar gewerkt. Samen met een band speelden de Queen-leden gitarist Brian May en drummer Roger Taylor vanaf het Museumplein nummers zoals ‘Radio Ga Ga’, ‘Tie Your Mother Down’, ‘No One But You’, ‘Under Pressure’, ‘Another One Bites the Dust’, ‘Hammer To Fall’, ‘We Will Rock You’ en ‘We Are The Champions’.

We Will Rock You in herhaling.
SBS 6 zendt vanavond 30 april tussen 23.25 en 00.25 uur ‘Heineken Queen’s Day’ nogmaals uit. In dit programma zijn beelden tezien van het live concert eerder deze middag, maar ook aandacht voor de aankomst van de band, backstage en interviews met de Queen-leden.

Woensdag 15 mei tussen 23.30 en 00.30 uur wordt dit programma wederom herhaald. [M]

Gerelateerde berichten