Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 7 mei 2002 [Deel 2]

[update 21.20]

Westbroek kapt vrijwel zeker met de politiek. Hij voelt zich na de moord op Pim Fortuyn bedreigd. Westbroek zegt dat hij van drie kanten het advies kreeg om zich te laten beschermen door bodyguards, maar is dat niet van plan. Dat liet hij dinsdag vanaf zijn vakantieadres in Zuid-Frankrijk weten.
Lees hier verder

Opeens was hij in de uitzending bij NOS Actueel: Filemon Wesselink. Een ’talent’ in opleiding bij Radio 1-programma BNN United. Hij was de laatste die Pim Fortuyn interviewde. Luister naar de opnames of lees meer over Filemon.

Een groep medewerkers van radiozender 3FM trekt zich dinsdagmiddag samen met zendercoördinator P. van der Lugt terug om de moord op Pim Fortuyn te verwerken. “Vooral de mensen van BNN, die de aanslag van dichtbij meemaakten, hebben het erg zwaar”, zegt Kees Groothuis, woordvoerder van de Raad van Bestuur van de NOS.
Lees hier verder

De beveiliging van het Mediapark is allerminst waterdicht. Dat stellen velen van de 5000 mensen die daar dagelijks werken. ,,Toen ik vanochtend het park opreed en de portiersloge passeerde, dacht ik: verdorie de bewaker staat weer aan de andere kant”, zei adjunct-hoofdredacteur Ferry de Groot van het Radio 1 Journaal gisteravond.
Lees hier verder

Landelijke dagbladen die dinsdag op hun voorpagina een foto plaatsten van het levenloze lichaam van Pim Fortuyn, worden onafgebroken gebeld door lezers die klagen over het schokkende beeld. Een telefoniste van de Volkskrant bevestigt dat. Een telefoniste van de Volkskrant zei dat ze in de drie jaar dat ze bij de krant werkt nog nooit zoveel telefoontjes heeft gehad. Enkele tientallen lezers van de dagbladen dreigden hun abonnement op te zeggen. Dat hebben medewerkers van De Telegraaf, de Volkskrant en Algemeen Dagblad laten weten.
Lees hier verder

In de krantenwereld is een discussie op gang gekomen over de vraag of, en eventueel hoe, men tot een publiek krantenbestel moet komen. De Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Commissariaat voor de Media en een aantal publicisten hebben zich de laatste tijd met deze vragen beziggehouden, onder meer in deze krant. Opvallend daarbij is, dat vooral de reden waarom kranten uit de vrije markt zouden moeten stappen, de aandacht krijgt, maar niet de vraag, in welk bestel die bladen dan terecht zullen komen. En dus ook niet de consequenties van zo’n overstap en de vraag, of men die consequenties zou willen aanvaarden terwijl die bepalend zijn voor het welslagen van zo’n operatie. Wel heeft men iets voor ogen zoals het publieke omroepbestel.
Lees hier verder

‘Als ik naar Hilversum rij, heb ik altijd het idee dat ik van de wereld weg rij’. Iemand die een hoge functie binnen de publieke omroep bekleedt, heeft dit volgens NPS-programmadirecteur Carel Kuyl gezegd. Kuyl wil de naam van de persoon niet noemen, maar hij onderschrijft de woorden zonder meer. ,,Hilversum lijkt soms een vesting die wordt bewaakt door witte programmamakers uit de middenklasse. Terwijl in mijn ogen de publieke omroep juist een spiegel van de samenleving moet zijn. Die samenleving is aan het veranderen, dus de publieke omroep moet ook veranderen”, vindt Kuyl.
Lees hier verder

Nieuwe tranen-met-tuitentelevisie: het Amerikaanse medium Char Margolis praat bij RTL 4 met de overleden dierbaren van de studiogasten. In de show schuiven onder meer Xandra Brood en de ouders van overleden kinderen aan. ‘Ik wil mensen minder bang maken voor de dood.’
Lees hier verder

Ze begonnen ooit als piratenzender. Maar zijn reeds lang legaal in de lucht, of beter: legaal op de kabel (100.8 in Den Haag; 95.9 randgemeenten). Maar Hofstad Radio staat nu op het punt de definitieve stap naar de volwassenheid te maken. Als alles goed gaat is het station vanaf september in de ether en dus op elke (auto)radio te beluisteren. De etherfrequentie wordt 99.4, áls alles goed gaat.
Lees hier verder

Voormalig media-tycoon Leo Kirch voelt zich verraden door Deutsche Bank. Zijn failliet verklaarde mediaconcern Kirch-Gruppe heeft voor een rechtbank in Frankfurt een aanklacht ingediend tegen Deutsche Bank-topman Rolf Breuer. De bankier zou tijdens een televisie-interview in New York uit de school hebben geklapt over de slechte solvabiliteit van Kirch op het moment dat het mediaconcern met schuldeisers (waaronder Deutsche Bank) aan tafel zat om een oplossing te zoeken om een faillissement af te wenden.
Lees hier verder

Philips gaat samen met Pace Micro Technology en Ucentric een draadloze digitale televisie ontwikkelen die functioneert via het 802.11b-protocol. Philips wil deze draadloze communicatie ook toepassen bij andere huishoudelijke apparaten.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten