Search
Close this search box.

Norderney / Radio Veronica 192 op de foto.

Radio 192 was op 24 en 25 mei in Antwerpen, voor een bezoek aan hun schip, de Norderney. “Hun”schip jawel, want eigenlijk staat Radio 192 in Nederland voor het oorspronkelijke radio Veronica 192-oftewel Radio 192, de middengolffrequentie waarop de zeezender Veronica uitzond van 21 april 1960 tot 1972.

De geschiedenis.

Op 30 september 1972 verhuisde Veronica van 192 AM naar 538 AM, waarop de Norderney zou blijven uitzenden tot aan die dramatische 31 augustus 1974, de dag waarop nagenoeg de hele popcultuur tot zinken werd gebracht toen R.N.I., Atlantis en Veronica noodgedwongen hun uitzendingen moesten staken.

Dit gebeurde omdat 1 dag later de anti-zeezenderwet van kracht werd die een hele generatie luisteraars -miljoenen in Vlaanderen en Nederland- hun luisterplezier ontnam. Alleen Caroline en Mi-Amigo trotseerden vele jaren daarna nog de anti-zeezenderwetten.

Foto’s van De Norderney / radio Veronica 192
Zaterdag waren onze collega’s van De Mediasite van Belgie www.iradio.be op bezoek met een fototoestel bij het toenmalige zendschip van Radio Veronica 192 – oftewel Radio 192, de middengolffrequentie waarop de zeezender Veronica uitzond van 21 april 1960 tot 30 september 1972.

Verslag
Het werd een gezellig onderonsje met heel wat befaamde radiofiguren. Zo kwamen ze ondermeer Ton Schipper, Peter Van Dam, Eric Hofman, Marc Hermans en nog een pak andere radiomakers tegen. Je kon er de live-uitzendingen voor radio 192 Nederland meemaken. Wie na het bekijken van de foto’s zin heeft gekregen om het allemaal zelf eens mee te maken, kan nog tot vanavond afzakken naar het zendschip. [M]