538 Report

Genietend van het zomerse weer en de zomerse hits op de radio, hebben de verslaggevers Cees en Robin van Radio.nl het laatste nieuws over Radio 538 weer voor je op een rijtje gezet. En deze week staat er weer een vrouw in het middelpunt…

>> Nelly Furtado week
21 Juni staat ze in de Meervaart in Amsterdam: Nelly Furtado. Tot en met vrijdag is het Nelly Furtado weer bij Evers Staat Op en Rinkeldekinkel. Hoor jij bij Edwin of Jeroen een plaat van Nelly Furtado voorbij komen, bel dan snle met 538 (0909 3000538) en win twee kaartjes voor haar concert. Alle winnaars kwalificeren zich automatisch voor de hoofdprijs, die Edwin vrijdagochtend weggeeft: per limo naar het concert en een backstage meet-n-greet met Nelly Furtado.

>> 538 Glamm Party
Vanwege de goede luistercijfers van 538 is het weer tijd voor een feestje. Daarom organiseert Radio 538 de 538 Glamm Party. Het feest vindt plaats op vrijdag 21 juni in de Hollywood Music Hall in Rotterdam. Hierbij zullen veel bekende Nederlanders, Soapsterren en natuurlijk de 538 jocks aanwezig zijn. Kaartjes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Luister voor meer info naar de promo op Radio 538.

>> Goedkoop bellen via Radio538.nl
Sinds vrijdag kun je via Radio538.nl goedkoop bellen via internet. Een speciaal apparaat, genaamd de InternetPhoneWizard, maakt bellen met een gewone telefoon over het internet mogelijk. Onder de naam Pilmo wordt de nieuwe dienst als ‘the new way of calling’ door het radiostation gelanceerd. Radio 538 biedt deze service aan in samenwerking met Rits tele.com.

De InternetPhoneWizard is een apparaat dat via de USB poort op een PC wordt aangesloten. Hierop kan elk analoog toestel worden aangesloten, waardoor bellen via het internet nu net zo eenvoudig is als bellen via het gewone telefoonnet.

Directeur Erik de Zwart: “Wij zijn altijd op zoek naar interessante producten en diensten. Aan onze breedbandig aangesloten luisteraars bieden wij hier een volwaardig alternatief voor de vaste telefoonaansluiting.”

Meer informatie over deze nieuwe dienst vind je op Radio538.nl.

>> Programmering Update & Kort 538 Nieuws
Maandag had Niels Hoogland een ATV-tje, daarom was Frank Dane in de avond te horen.
Woensdag en donderdag lag Jeroen van Inkel ziek in zijn mandje, Dennis en Dennis namen Rinkeldekinkel over.
De zaterdagavond werd geheel gevuld door invallers. Rick van Velthuysen werd vervangen door Jens Timmermans en Wessel van Diepen door DJ Cross.

Sinds dit weekend zijn de nieuwe zomeruuropeners te horen op 538, uiteraard is het weer ‘zomer op je radio’. Overigens is deze kreet meteen een goede inspiratie geweest voor een zomersplaatje en die kan uiteraard niet ontbreken op de playlist van 538 (sluit ook lekker aan op de jingles): Leona – Het is zomer op je radio.

Ever Staat Update(je): Donderdag komt Hans Teeuwen langs, vrijdag komt Skik Live38 spelen. Binnenkort volgen Carel Kraayenhof (14 juni) en Soulvation (28 juni).

Komende vrijdag is niemand minder dan Shakira te gast bij Niels Hoogland tussen 18 en 21 uur!

Afgelopen week waren er weer een paar 538 jocks op tv te zien. Allereerst vertelde Edwin Evers woensdagavond in Hart van Nederland (SBS 6) over zijn eindexamen. Erik de Zwart en Froukje de Both waren zaterdag te zien in ‘De firma list en bedrog’ op RTL 5.
Ook deze week kun je weer een 538 jock bewonderen. Morgen zal Martijn Kolkman komen chatten tijdens het programma ‘Play’ op TMF.

Radio 538 presenteert Gigi D’agostino live in de Rijnhal in Arnhem op 22 juni. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar.

Langzamerhand wordt Radio538.nl steeds completer. Twee weken geleden keerde ‘vrijen en zo’ weer terug op de site. Binnenkort vind je de concertagenda op de site (deze is nu nog leeg).

Tot en met vrijdag maak je op Radio538.nl kans op enkele authentieke decorstukken uit de film ‘Queen of the dammed’.

>> Superprijs
Donderdag maak je bij Jeroen Nieuwenhuize kans om je voor een keer te verplaatsen in de roll van Will in ‘About a boy’. De Superprijs van deze week is namelijk een weekje Londen. Je slaapt in een sjiek hotel, gaat shoppen in trendy boetieks, ondergaat een make-over bij een exclusieve haarstylist en tourt een dagje rond in een sportwagen.

>> The Essential Three
Jeroen van Inkel’s Essential three van afgelopen vrijdag:
3. 29 Palms – Touch the sky
2. Moony – Dove (I’ll be loving you)
1. Mark Norman – Overkill

>> De Schijven
Alarmschijf: Ashanti – Foolish (nummer 4 in de Tip Parade)
Dancesmash: Kylie Minogue – Love at the first sight (nummer 5 in de Tip Parade)
Meer informatie over de schijven vind je op Radio538.nl.

>> De Wanadoo Top 40
Zoals elke week weer een overzicht van de bovenste regionen van de Top 40. Dit was de top 3 van afgelopen vrijdag:
1 (1) Brainpower – Dansplaat (ex-alarmschijf)
2 (5) Ronan Keating – If tomorow never comes
3 (-) Eminem – Without me -> dit was tevens de Klapperrr van de week

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporters Cees van Koppen en Robin Schrama