Tele-shopping zender HSE legt inderdaad de boeken neer

iRadio.be en Radio.nl samen met internationale primeur…
Op 28 mei meldden we je reeds in absolute primeur dat de Tele-shopping zender ‘Home Shopping Europe’ de boeken zou neerleggen. Op 5 juni wisten we je te melden dat het verschenen bericht bevestigd werd door een aantal interne medewerkers. Voorlopig was het weliswaar wachten op een officiële verklaring, die dan toch afgelopen vrijdag volgde en die de andere pers intussen heeft overgenomen.

Home Shopping Europe, dat vanuit Brussel uitzendingen verzorgt voor Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, zat al na enkele maanden door het startkapitaal van 100 miljoen euro heen. De aandeelhouders weigerden nu nog verder te investeren, waardoor 200 medewerkers hun baan verliezen. De zender werd nog op 1 april van dit jaar opgenomen door de intercommunales, waardoor
het van toen af te bekijken was in zo goed als heel Vlaanderen.

Oorspronkelijk startte men in april 2000 met een Franstalige zender voor Wallonië, Luxemburg en Frankrijk. In januari 2001 kwam daar een Nederlandstalige telewinkel bij voor Vlaanderen en Nederland. Toen werd het signaal evenwel niet door alle kabelboeren opgenomen. De groep investeerde 62 miljoen euro in de verbouwing van de voormalige opslagplaatsen van de Muntschouwburg vlakbij het Zuidstation in Brussel.

De groep is via het Duitse Hot Networks voor 46.66% in handen van de Amerikaanse telewinkelomroep ‘Home Shopping Network’. De andere aandelen zijn voor gelijke delen in handen van Georg Kofler en Thomas Kirch, zoon van de mediamagnaat Leo Kirch. Omdat Fofler en Kirch geen cent meer investeren, moesten de nieuwe inspanningen van de Amerikanen komen. En ook die draaien nu de geldkraan dicht. Nochtans zou de zender, volgens algemeen directeur Jan Henne de Dijn een omzet van 2.2 miljoen hebben gehaald in het eerste kwartaal van 2002. Ook zou de zender tegen 2004 het break-evenpunt hebben bereikt. Kijkcijfers wenste de groep evenwel niet vrij te geven.[i-radio.be]

Home Shopping Europe stopt met uitzenden? (28 mei 2002)

Gerelateerde berichten