Zoek
Sluit dit zoekvak.

In gesprek met: Ad Bouman [Radio192]

Adje Bouman, de meester van de zeezender Radio Veronica voert sinds 4 juli 2001, samen met Michael Bakker, de directie van het Golden Oldies Station Radio 192.

Bouman zelf, ook presentator van het programma ‘Music Momories’, heeft een enorme staat van dienst. In 1965 trad Ad in dienst van Radio Veronica als programma technicus, later werd hij producer van de succesvolle Veronica Radio 2 woensdag.

Legendarisch is zijn programma de ABTT die hij samen met Lex Harding maakte. De Adje Bouman Top Tien bezorgde Ad zelfs een heuse (anti)fanclub. Iets wat voor een programma technicus wel zeer uniek was.

  Ad, je bent al vele jaren het geweten van de Nederlandse Radio. Wat vindt je van het Radio Landschap van dit moment?

  Een beetje een rommeltje, iedereen probeert in dezelfde vijver te vissen. Op een paar stations na, draait iedereen weliswaar een beetje binnen z’n doelgroep, alle uitgekauwde nummers.

  Je hebt bijna alle perioden van de Nederlandse Radio van dichtbij meegemaakt? Welke periode heeft nu het meeste indruk op je gemaakt?

  Alle periodes hebben natuurlijk hun eigen verhaal, maar ik denk dat het neer komt op wat je in het begin hebt meegemaakt en wat als laatst.

  In de Veronica periode was je meester in het maken van jingles en promo’s die bepalend zijn geweest voor de sfeer en het gevoel van deze zeezender en eigenlijk ook voor de Nederlandse Radio. Waar haalde je je inspiratie vandaan?

  Sterk afhankelijk van het moment. Vaak werkt het op het allerlaatste moment het best. Je zit met wat jongens te praten over wat acties of nieuwe dingetjes en dan meteen aan de slag.

  Nu Radio 192, is die tijd van de zeezender Radio Veronica met de komst van Radio 192 weer helemaal terug?

  Het gevoel van die muziek en met deze leuke jingles zeker. Je kunt de 2 stations trouwens niet met elkaar vergelijken. Het Veronica van nu, is ook niet meer te vergelijken met dat van vroeger.

  Radio Veronica, Radio 538, Radio 192. Hebben jullie belangen in bijvoorbeeld de Vereniging van Veronica?

  Nee, helemaal niets.

  Zou er ooit een Golden Oldies Station komen onder de naam Veronica 192?

  Liefst morgen, eh nee….doe nu maar meteen.

  Even in de toekomst kijken. Wordt het verdelen of veilen? En waar gokt Radio 192 op?

  Verdelen, FM….Kabel….AM. Alles en zoveel mogelijk.

  Waar staat Radio 192 over pak weg 5 jaar?
  Langs de kant van de weg. (Geintje!!) Natuurlijk in de top5, toch…

  Ad Bouman