Zoek
Sluit dit zoekvak.

Best bekeken programma’s bij publieke omroep

De publieke omroepen behaalden vorige week een gemiddeld marktaandeel van 40 procent.
Met name voetbal was populair in week 43. Maar het best bekeken programma was het Journaal van 20.00 uur afgelopen zondag. Daarna volgen Studio Sport op diezelfde avond en het RTL4-programma Baantjer op vrijdag.

Alleen GTST (RTL4) staat nog in de toptien, de overige programma’s waren allen te zien bij de publieke zenders. In de toptien staan vier Europese voetbalwedstrijden van de Nederlandse clubs. De commerciële zenders kwamen gezamenlijk uit op een aandeel van 45 procent. RTL4 behaalde 16 procent, RTL5 4 en Veronica 10 procent. SBS6 moest het doen met 9 procent en Net5 met 4. Fox tenslotte bleef steken op een marktaandeel van 2 procent. (Adformatie)