Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mister Veronica Rob Out overleden [Update]

Op eerste kerstdag is ,,Mister Veronica” Rob Out in zijn woonplaats Laren overleden. Rob Out geboren op 4 maart 1939 stond destijds aan de wieg van Radio Veronica. Rob Out is 64 jaar geworden.

Out was vanaf 1966 discjockey op het zendschip Veronica. In 1968 maakte hij onder het pseudoniem Egbert Douwe het nummer ‘Kom uit de bedstee mijn liefste’. Na vier jaar als discjockey, wordt hij programmaleider. Op 1 januari 1976 wordt Veronica aspirant-omroep in het publieke bestel. Rob Out maakt van Veronica de grootste omroep met meer dan een miljoen leden.  Volgens veel mensen is Mister Veronica, the Godfather die Veronica heeft bedacht, opgericht, ondersteund een grootgemaakt. Rob was een fenomeen in de radiowereld.
Update
Op zondag 4 januari 2004 zal Radio Veronica stil zal staan bij het overlijden van Rob out met een Rob Out Memorial tussen 17.00 en 18.00 uur in het programma ‘Typisch Toine’ van Toine van Peperstraten. [Radiowereld.NL]