Kort nieuws op vrijdag 1 december 2000

08.00 uur

SBS 6 zendt in feestmaand december de serie The Young & The Restless niet uit. De serie keert terug op maandag 1 januari 2001. De voorlopig laatste aflevering is aanstaande vrijdag 1 december.

Wintertijd, dit TV programma heeft zaterdagavond te gast Jerney Kaagman (ex Noordezee). Presentator Harry de Winter kijkt dan onder andere terug naar haar muzikale herinneringen.

Goed nieuws voor de Harry Potter-fans in Groot-Brittanni. De BBC zendt tijdens Kerstmis acht uur lang een Potter-marathon uit op Radio 4

Het wordt een slechte dag voor investeerders. Dat was de eerste zin die op het Londense bureau van deze krant om 5.45 uur in het Cockney-Engels van Mickey Clarke uit de wekradio kwam. Na het overzicht van de markten moest een mevrouw uit de bankbranche hem een nieuwe richtlijn voor kleine lettertjes uitleggen. Clarke vergeleek vervolgens de optieregelingen van Amerikaanse fat cats met hun Britse tegenvoeters. En ten slotte hield hij telefoonreus Marconi, die vandaag cijfers bekend maakt, tegen het licht. Clarke’s Wake up to Money, dagelijks op BBC Radio 5 Live (693 kHz), is een goede algemene leidraad voor de financiële dag. Volgens Greg Dyke, de nieuwe directeur van de BBC, is het zelfs een “briljant” programma. Lees hier verder

Patty Brard is weer terug op de buis met Absolutely Patty. De Veronicababe heeft ook meteen haar eigen internetsite gemaakt: Pattybrard.com

Kabelbedrijf UPC gaat zijn reclame-uitingen aanpassen. UPC beloofde in reclame-campagnes veel meer dan het nakwam. Aan die leugens moet nu een einde komen, zo lijkt het het bedrijf na herhaaldelijke protesten van consumentenorganisaties ook te vinden. “Er wordt niet meer geadverteerd met 24 uurs-internet meer aangeboden”, zegt woordvoerder Mark Zellenrath. “Het wordt nu: dag en nacht.”

In Duitsland is sinds kort een nieuw initiatief gestart om de gehele dag via Teletext via een zogenoemde “ticker” beursinfo te geven. Via ARD-text pagina 888,889 & 890 evenals teletextpagina 888 achter het satelliet kanaal 3-SAT rolt de hele dag onder in beeld beursinformatie over het scherm.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Libertel en Rabobank hebben gezamenlijk een nieuwe dienst geintroduceerd: Libertel iZi DirectOpwaarderen via Rabofoon. Deze dienst geeft Libertel iZi-klanten met een Rabobank-rekening de mogelijkheid 24 uur per dag, onafhankelijk van tijd en plaats, hun beltegoed mobiel op te waarderen. Dit is ook mogelijk in het buitenland. DirectOpwaarderen via Rabofoon is de derde DirectOpwaardeer-dienst van Libertel: Libertel iZi klanten kunnen hun beltegoed ook direct opwaarderen via een Visa of Eurocard/Mastercard creditcard en via de internet site van Vizzavi.

Bij de Wereldomroep is een bestuurscrisis uitgebroken. Daarbij is algemeen directeur Lodewijk Bouwens op een zijspoor gerangeerd. De sfeer in het bedrijf is al langer ernstig verziekt. Vertrouwelijke stukken, bijvoorbeeld over de salarissen en bonussen van de directie, lekken geregeld uit. Op de werkvloer heerst angst, vooral voor Bouwens die als autoritair te boek staat. Bij een deel van het personeel bestaat ook twijfel over het nut en de noodzaak van BVN-tv.

Regisseur Frank Vellenga heeft donderdag met zijn televisiedocumentaire Angst voor de Liefde de Zilveren Zebra gewonnen. Uit handen van staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) ontving Vellenga in het Wereldmuseum Rotterdam een zilveren beeldje en een bedrag van 20.000 gulden.

In Duitsland is sinds kort een nieuw beweging gestart om de gehele dag via Teletext via een zogenoemde “ticker” beursinfo te geven. Via ARD-text pagina 888,889 & 890 evenals teletextpagina 888 achter het satelliet kanaal 3-SAT rolt de hele dag onder in beeld beursinformatie over het scherm.

Meer dan 9 miljoen mensen hebben op 28 november via het internet genoten van een live concert van Madonna. Heb jij dit bijzondere concert gemist? Geen ramp! Via de site MSN, kun je namelijk nog steeds het concert bekijken. Tot en met 12 december kun je op deze site genieten van het optreden van Madonna. Lees hier verder

Rekeninghouders bij de Postbank kunnen vanaf nu saldoinformatie via sms berichten ontvangen. Daarmee speelt de bank in op de populariteit van sms. De klant hoeft zelf geen sms-je te versturen. Nadat men de Postbank heeft voorzien van rekening- en telefoonnummer, volstaat een telefoontje naar de sms saldolijn.

De site omroep.nl heeft een nieuwe pagina, de regiopagina. Op de regiopagina kun je terecht voor links naar de regionale media, zoals regionale televisie en radio. Verder vind je hier nieuws en een programmagids van de regionale omroepen.

Reality-tv is de revelatie van de jongste jaren op tv-vlak, tv-spelletjes kennen een heuse revival en de meest getoonde films op de Europese zenders zijn van Amerikaanse makelij. Dat staat in het boek European Key Facts: Television 2000. Dat is zowat de bijbel van de televisie. Lees hier verder

De Nederlandse Spoorwegen slagen er, alle investeringen ten spijt, steeds slechter in de treinen op tijd te laten rijden. Dit meldt De Volkskrant vandaag. De NS laten in een reactie aan NU.nl echter weten dat “het hele verhaal zwaar overtrokken is.” Lees hier verder

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Nederlanders van 18 jaar en ouder schrijven dit jaar gezamenlijk circa 12,4 miljoen gedichten voor het heerlijk avondje. Het Nipo berekende dat de 3,4 miljoen Nederlandse volwassenen dit jaar gemiddeld 3,6 gedichten schrijven met Sinterklaas.

De jarige KRO beschouwt zichzelf als de hoeder van het culturele erfgoed voorzover het Britse politieseries betreft. De omroep heeft daarom de speciale webhalte KRO detectives op het wereldwijde web gezet. Je vindt hier een schat aan informatie over alle detectiveseries die deze omroep uitzendt. Bovendien is er aansluitend aan het verscheiden van Morse een detective-nacht gepland. Naast de uitzending van tal van Britse detectives staat er ook een online detectivespel op het programma.

Fox Kids Europe begint een internetsite voor kinderen over sport. Fox heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Sportal.com, een van de grootste contentleveranciers op het gebied van sport. De ambities van Fox Kids zijn niet bescheiden: de grootste sportsite ter wereld worden voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud.

Prettig weekend.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.