BNN presenteert de State Awards

De zesde editie van de State Awards vindt donderdag plaats in de Rotterdamse Mini Mall. Hier worden de prijzen voor de beste Nederlandse hiphop en aanverwante stijlen van het afgelopen jaar uitgereikt. Andrew Makkinga presenteert de avond vanaf 00.20 die te zien is bij BNN op 3.

The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Hef zijn de grote kanshebbers.

Awards worden uitgereikt door onder andere Brainpower, Tim Beumers en Veronica van Hoogdalem. De avond zal gevuld worden met optredens van JeBroer, Fit en DJ Moortje. De State Awards zijn 16 november vanaf 00.20 te zien bij BNN op 3.

De State Awards is de aftrap van Buma Rotterdam Beats, het jaarlijkse festival voor hiphop en aanverwante stijlen. De categorieën waarin prijzen gewonnen kunnen worden zijn Beste Artiest, Groep, Single, Album, Clip, Live Act, DJ, Producer, Mixtape, Rookie Of The Year en de 101Barz Award. Grote namen als Kraantje Pappie, Mr. Propz en Yellow Claw zijn genomineerd. Na de awardshow organiseert het team van Encore Amsterdam een afterparty in club TwentySix. De uitreiking van de State Awards wordt gepresenteerd door State Magazine en is mede mogelijk gemaakt door BNN en Buma Cultuur. [Radiowereld.NL]