Privekliniek.com wijzigt website na aandringen Veronica

De site van Privekliniek.com leek wel erg veel op die van Veronica. De site bleek dan ook voor een groot deel gekopieerd.

“We waren hier natuurlijk niet blij mee. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in het ontwerpen van een website”, aldus commercieel manager Chi Lueng Chiu van Veronica Digitaal. veronica stuurde een brief waarin werd geëist dat de pagina binnen één werkdag van het net zou worden verwijderd.

De maker van de plagiërende site, Diederik de Lange, had er geen problemen mee om de site weg te halen. Hij zegt over de gelijkenis van zijn site: “De lay-out was erg gebruiksvriendelijk.” Hij ergerde zich wel aan de toon van de brief.

“Dit had ook op een vriendelijkere manier opgelost kunnen worden”, vindt De Lange. “Vanwege mijn vakantie was ik niet in staat om de site direct aan te passen, maar Veronica hield de eis van één werkdag aan. Achteraf is het allemaal stom geweest, maar om er zo’n drukte over te maken, vind ik overdreven.” De Lange is bezig met een nieuw ontwerp. De huidige lay-out is een tijdelijke oplossing.

In de drie maanden dat privekliniek.com met de Veronica-look in de lucht is geweest, heeft Diederik de Lange één e-mail over de gelijkenis van de twee sites gehad. De rest van de reacties was zeer positief. “De meeste mensen waren zeer te spreken over de opmaak”, aldus een trotse De Lange.

Veronica.nl trekt dagelijks zo’n 50.000 bezoekers. Privekliniek.com moet het doen met 70 bezoekers per dag. De site is een wegwijzer voor patiënten die ontevreden zijn over de wachtlijsten van ziekenhuizen. Op de pagina wordt verwezen naar alternatieven. (WebWereld)