Johan Vlemmix te voet van Radio 538 naar Rome

Op zaterdag 10 augustus vertrekt Johan Vlemmix vanaf het studiopand van Radio 538 voor een voetreis naar Rome. Dit doet hij naar aanleiding van de weddenschap die hij heeft verloren van Rick van Velthuysen. In een uitzending van Rick sloot Johan de weddenschap af dat zijn Partij van de Toekomst minstens één zetel in de Tweede Kamer zou winnen. Bij de verkiezingen van 15 mei bleef Vlemmix’ partij echter op 0 zetels steken. Als tegenprestatie loopt hij van Hilversum naar Rome.

Het idee komt voort uit de diverse loterijen die Johan als kind had georganiseerd. Daarmee konden mensen reizen naar Rome winnen. De winnaars ontvingen echter alleen een tas met eten en een boekje met uitleg over hoe ze erheen konden lopen.

Het startschot voor de voettocht is op zaterdag 10 augustus, omstreeks 18.45 uur. De voetreis naar Rome gaat ongeveer drie maanden in beslag nemen en honderden mensen hebben zich al aangemeld om mee te lopen. De reis wordt gesponsord door diverse instanties en deze opbrengsten gaan naar Warchild. De thuisblijvers kunnen de voetreis volgen via zijn site [M].