Kort media nieuws: dinsdag 16 juli 2002

[8.00 uur]
Goedemorgen.

Deze week staan de Gouden Uren op Radio 2 in het teken van The Cats. Elke dag tussen 09.00-12.00 uur draait men tracks van de nieuwe dubbel-cd. En men geeft deze dubbel-cd natuurlijk ook elke dag weg tijdens de Gouden Uren.

SBS en Endemol zijn in gesprek over een belspelprogramma op één van de SBS-zenders. Het is volgens bronnen van Veronica Magazine de bedoeling dat een groot gedeelte van de dag een belspel-achtig programma te zien zal zijn op SBS6, Net 5 of V8. SBS wil er nog niets over kwijt.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Sinds vandaag zijn de uitzendingen van Business Nieuws Radio niet alleen in geluid te ontvangen maar ook in beeld.

In week 27 (1 t/m 7 juli 2002) is in totaal voor € 4.929.484,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN Telecom is met een bruto radiobudget van € 204.834,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Vodafone Groep met € 143.070,-. Henkel is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 134.473,- aan radiocommercials uit laten zenden.

BNN heeft een nieuwe televisieprijs ingesteld voor jongerenprogramma’s. De onderscheiding, met de naam ‘Hoofdprijs’, wordt in januari voor het eerst uitgereikt aan de beste programma’s in de categorien buitenlandse series, binnenlandse series, infotainment, muziek en amusement. De ‘Hoofdprijs’ moet televisiemakers stimuleren om programma’s te maken voor mensen tussen de 13 en de 34 jaar.

Zuid-Afrikaanse kinderen krijgen eind september voor het eerst een met het HIV-virus besmette Muppet te zien in ‘Sesamstraat’. Het wordt een vrolijk meisje, maar hoe ze er precies uit komt te zien, staat nog niet vast. De figuur wordt geïntroduceerd, omdat het door het HIV-virus veroorzaakte AIDS de grootste doodsoorzaak in Zuid-Afrika is.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

In de Amsterdam Arena hebben bijna 35 duizend mensen het dansevenement Sensation bijgewoond. Volgens de politie was het ‘een geweldig feest’ met bijna geen incidenten. Toch werden er zo’n dertig mensen aangehouden; de meesten omdat ze zonder kaartje probeerden binnen te komen. Sensation vond dit jaar in tweevoud plaats. Vorige week was de zogeheten White Edition, waar iedereen witte kleding droeg. Zaterdagavond werd de Black Edition gehouden, met zwart als kledingvoorschrift. Beide avonden waren uitverkocht en in totaal goed voor 70 duizend bezoekers.

Afgelopen week is bekend geworden dat RTL5 definitief stopt met het regionale nieuwsprogramma ‘5 in het land’. Om het mannelijk profiel van RTL5 te vergroten komt er een dagelijks ‘mannenmagazine’ voor in de plaats met de naam “voor de man van nu”.

Waterstad FM, het commerciële radiostation voor Friesland organiseert samen met Cafe Cheers op zaterdagavond 3 augustus tijdens de jaarlijkse sneekweek een groots zomer muziekspektakel. Vanaf 20:00 uur geven diverse artiesten act de presence op het Vismarktplein naast het cafe in Sneek. De presentatie is in handen van Taeke Wouda. De avond wordt afgesloten met de Waterstad FM drive in show.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.