Search
Close this search box.

Kort nieuws op donderdag 4 januari 2000

10.00 uur

De oudste nog draaiende bioscoop van Nederland, City aan de Vleeschstraat in Venlo, sluit zondag haar deuren. Deze bioscoop werd in 1907 in gebruik genomen, vier jaar voordat Tuschinski in Amsterdam opende. Exploitant Joep Caubo (39) stopt ermee, omdat hij niet meer op kan tegen de populaire megabioscopen. De laatste film die zondag gedraaid wordt is Titanic.

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts heeft een meerjarig contract getekend bij de KRO. Hij is nog voor de komende zomer zes keer met een eigen programma te zien. Wat voor soort programma het wordt, kan de KRO niet zeggen, behalve dat het ,,nauw zal aansluiten bij zijn persoonlijkheid”.

West-Brabant Radio is vanaf heden niet meer te beluisteren via de kabel. Deze zender zond al geruime tijd niet meer uit. Kabel gigant Casema heeft het station ingeruild voor de commerciële regionale zender 8FM. Casema geeft de zender door via de frequentie 99.8 MHz stereo.

Nederlanders hebben elkaar rond oud en nieuw massaal met de mobiele telefoon gelukgewenst. Klanten van KPN Telecom hebben bijna een miljoen SMS-berichten verzonden. Daarnaast belden ongeveer twee miljoen mensen met hun mobiele telefoon nieuwjaarswensen door via KPN.

De NOS zendt morgen rechtstreeks beelden uit van de herdenking van de slachtoffers in Volendam en de stille tocht. De herdenking is op televisie te zien van 19.00 tot 19.40 uur op TV2. Tevens is vanaf half negen de herdenking in het stadion van FC Volendam te volgen.

Dé domper van Euro 2000, de uitschakeling van Oranje door Italië in de halve finale, is het best bekeken tv-programma van 2000. Dat blijkt uit een overzicht van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS. In de top tien staan negen wedstrijden van het EK. Op de negende plaats staat het tien uur journaal van 13 mei, de dag van de vuurwerkramp in Enschede. Lees hier verder

De overname van Fox 8 door SBS6 heeft enkele maanden vertraging opgelopen daar Fox vergeten was om de transactie aan te melden bij de Europese Commissie. Volgens een woordvoerder zal de vertraging ongeveer twee maanden zijn, omdat de aanmelding alsnog gebeurd is. Bang voor ingrijpen door de EU is Fox allerminst.

De best bezochte bioscoopfilm van 2000 is The Sixth Sense. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandse Federatie Cinematografie. Bijna 1,3 miljoen mensen zagen de psychologische thriller met Bruce Willis in de hoofdrol. Mission Impossible 2, met Tom Cruise, is goede tweede. De Nederlandse film Kruimeltje staat op de derde plaats.

Veronica weet nog niet of Big Brother een vervolg krijgt. Volgens programma co-ordinator Biemans is de hype er na twee seizoenen wel af. Aan de andere kant zijn de kijkcijfers nog steeds goed. Veronica wil er daarom nog eens goed over nadenken. De finalisten van dit jaar, Bianca, Koos en Robin, zijn overigens nog steeds confuus van het feit dat ze nu bekende Nederlanders zijn. Dat zei het drietal op een persconferentie die gehouden werd ter afsluiting van Big Brother 2.

Het is niet wat je wil zien op Nieuwjaar. Tot ver in het buitenland verspreide beelden van ambulances en flitslichten maakten een einde aan de gebruikelijke opluchting van 1 januari (eindelijk de kerstboom de deur uit). Televisie schakelt direct de empathie van miljoenen kijkers in. Lees hier verder

Het NOS-Journaal van 20.00 uur trok op nieuwjaarsdag 3,1 miljoen kijkers, tegen 1,8 miljoen op 1 januari 2000. De toename werd veroorzaakt door belangstelling voor nieuws over de Volendamse ramp. RTL Nieuws hoofdredacteur Tazelaar betreurt het inmiddels dat RTL niet -zoals de NOS wel deed – op 1 januari met extra nieuwsbulletins over het ongeluk is gekomen. Internet blijkt een belangrijk informatiemedium over de brand te zijn: de foto’s waarop de plafond-kerstversiering die in brand vloog goed is te zien stonden op de site van het cafécomplex Wirwar, waarvan het verbrande café onderdeel uitmaakte. Zie voor een overzicht van de ramp Daan van Rossums PageToStart (Villamedia)

Joop van der Reijden, oud-voorzitter van omroepvereniging Veronica vanaf 2 jan. tot plaatsvervangend burgemeester benoemd van de Zuid-Hollandse gemeente Valkenburg.

Napster heeft een overeenkomst gesloten Edel Music, een van de grootste muzieklabels, die onder meer een verkoopclub in Hilversum heeft.

Platenmaatschappij EMI Music Netherlands neemt een belang van 75% in Dino Music. Dino is vijftien jaar geleden opgericht door voormalig Radio Noordzee-deejay Tony Berk en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke platenlabels van Nederland.

Laatste afleveringen kangslopende jeugdserie ‘Beverly Hills 90210’ op Veronica-scherm.
In 10 jaar tijd groeiden ze uit tot de vriendenclub met de beroemdste postcode ter wereld. De castleden van de nog altijd razende populaire jongerenserie ‘Beverly Hills 90210’ groeiden letterlijk op voor de camera. Sommigen verlieten de serie na een aantal jaren, anderen gebruikten de reeks als opstapje voor het grotere werk. Zowel Jason Priestley (Brandon Walsh) als Brian Austin Green, (David Silver) namen al eens plaats op de regisseursstoel. Terwijl anderen acteurs wel de 10 jaar volmaakten. Zij blijven voor altijd onlosmakelijk verbonden aan de langstlopende jeugdserie aller tijden.

Vanaf zondag 07 januari 2001 brengt Veronica de laatste afleveringen van het laatste seizoen. Daarin is te zien hoe het uiteindelijk afloopt met de voormalige West Beverly High-leerlingen wier belevenissen de kijker al zolang aan de buis gekluisterd houden. ( Vanaf zondag 07 januari 2001 om 18.20 uur. )

Je hebt hem in de zomer vast wel een keer voorbij zien komen op televisie: de tennis-commercial van Chatcity (van Het Net). Twee tennisspeelsters gedroegen zich nogal luidruchtige op de baan en uiteindelijk kon ook de umpire zich niet meer inhouden. Deze grappige en succesvolle commercial is genomineerd voor de Gouden Loeki 2000. Op de de site van de Ster kun je de commercial nog een keertje bekijken. Tot 5 januari kun je je stem uitbrengen waarbij je ook nog eens prachtige prijzen kunt winnen! Gouden Loeki 2000

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.