Search
Close this search box.

Kort media nieuws: dinsdag 23 juli 2002

[18.00 uur]
Goedenavond

Valt het doek voor de Nederlandse Internetradio? Luister vanavond naar TROS Radio Online (Radio 1, 20.00 uur) voor dit en ander internetnieuws. Morgen staat de uitzending online op de vernieuwde site. Bepaal zelf wanneer je luistert. Kijk voor meer info: www.sena.radio.nl

De herbegrafenis van Pim Fortuyn zorgde zaterdagavond voor 640.000 kijkers aan de beeldbuis. Dat is 15 procent van alle tv-kijkers. Een dag eerder werd de opgraving van de kist door 920.000 mensen (marktaandeel 25 procent) bekeken. Aanvankelijk was dat aantal op 880.000 vastgesteld, maar na een definitieve telronde rolde het hogere aantal uit de bus. De intocht van de Nijmeegse Vierdaagse behaalde vrijdagavond 27 procent marktaandeel.

Wil je 4 weken een gratis proefabonnement op het omroepblad “Vara TV Magazine” vrijblijvend en zonder verplichting ontvangen? Belangstelling? Tevens kun je zelf de ingangsdatum bepalen van de bezorging van de gratis nummers.

Youri Mulder (33) beëindigt zijn voetbalcarrière en gaat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen als analyticus aan de slag bij NOS Studio Sport. De NOS ziet de komst van Mulder als een belangrijke aanwinst. Hij heeft een originele en frisse manier van kijken naar voetbal. Bovendien is hij een goede aanvulling op het huidige team van analytici”, aldus Gerard Dielessen, hoofd NOS Sport Televisie. Het team van analytici van NOS Studio Sport bestaat naast Mulder uit Johan Cruijff, Wim Jonk, Ruud Gullit en Wim Rijsbergen.

De commerciële zender SBS6 komt in het nieuwe tv-seizoen met het nieuwsprogramma De Stem van Nederland en het showbizzprogramma Tabloid. De Stem van Nederland komt in de plaats van Het Nieuws. Leo de Later en Ton van Royen zullen het beurtelings presenteren.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Vandaag zal het radioprogramma Met het oog op morgen starten tussen 23.00 en 24.00 uur op Radio 1 met een serie van tien afleveringen getiteld ‘Vergeten oorlogen’. In deze serie komen onder anderen Jacques de Milliano, Willy Claes en Adriaan van Dis aan het woord over een vergeten oorlog.

Voormalig directeur en oprichter Marck Feller van Cameo Media, bekend van onder meer het SBS-programma Hart van Nederland, wordt per 12 augustus directeur bij Medical Multi Media (MMM).

Eminem, Missy Elliot en P.O.D. zijn dit jaar de grote favorieten voor de felbegeerde MTV Video Music Awards. De muziekzender MTV maakte de nominaties maandag bekend. De winnaars worden op 29 augustus gelauwerd tijdens de uitreikingsceremonie in New York.

De commerciële tv-zenders RTL4 en 5 blijven Luxemburgse zenders tot de Raad van State een beroepsprocedure over die kwestie heeft behandeld, zo is afgelopen maandag bekend geworden.Tot nu toe staan beide stations te boek als Luxemburgs, waardoor ze te maken hebben met soepeler reclameregels. Destijds werd daarvoor gekozen om de Nederlandse wet voor commerciële tv (u-bochtconstructie) te omzeilen. HMG, het moederbedrijf van RTL4, 5 en het ‘Nederlandse’ Yorin, ziet die situatie graag gehandhaafd.

ID&T Update: ID&T Radio live vanuit het Lloret de Mar Outdoor Dance festival met o.a. DJ’s Tiesto, Marco V, Armin van Buuren en Johan Gielen. A.s. Donderdag 25 juli zendt ID&T Radio vanaf 18.00 uur ’s avonds live uit vanuit Lloret de Mar in Spanje. Dennis Hoebee zal de uitzending hosten samen met Armin van Buuren, die normaal tussen 20.00 – 22.00 uur A State Of Trance presenteert op ID&T Radio.
Ander ID&T Nieuwtje? mail Cees@radiowereld.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten