Kort media nieuws: maandag 22 juli 2002

[11.00 uur]
Goedemorgen.

Radio.nl heeft na aanleiding van het artikel over de Sena veel reacties mogen ontvangen van veel radiostations in Nederland. Inmiddels hebben enkele internetstations/ Webcasters hun krachten gebundeld en zij zullen zich komende week beraden wat ze gaan doen.

De kans is erg groot dat er landelijke acties volgen. Het allerlaatste nieuws leest u op sena.radio.nl.

Vandaag zijn de luistercijfers van de periode mei-juni 2002 bekendgemaakt door onderzoeksbureau Intomart. Hieruit blijkt dat dat Sky Radio wederom marktleider is met een marktaandeel van 12,8%. Radio 3 FM herovert de tweede positie met 10,4%. Radio 2 is derde met een marktaandeel van 10,3%. Een compleet overzicht leest u hier op Radio.nl.

De programmaraad van Zeeland heeft besloten dat de commerciële zender Veronica RTBF Radio 21 gaat vervangen. Tevens zal Veronica / Kindernet op televisie vanaf 1 september in het programmapakket van Zekatel te zien zijn.

Het landelijke commerciële radiostation Qthebeat wat lange tijd heeft uitgezonden op 1224AM heeft de zender op het zendschip The Communicator nu definitief uitgezet. De stream via het internet was al maanden geleden uitgezet. Op de website is nog steeds oude informatie te lezen, men zoekt namelijk nog steeds vrijwilligers. Tevens is het nog mogelijk om enkele jingles te beluisteren.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De Radio 2 Zendtijdprijs 2003 is toegekend aan Ramses Shaffy. Op zondag 9 maart 2003 krijgt de zanger / tekstschrijver / acteur de prijs uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlandse Lied in Koninklijk theater Carré in Amsterdam. De prijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en Conamus aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Het is de vierde keer dat de Radio 2 Zendtijdprijs wordt uitgereikt. Eerder werden Boudewijn de Groot, Rob de Nijs en Herman van Veen geëerd voor hun oeuvre.

Ongeveer 880 duizend Nederlanders hebben vrijdagavond gekeken naar de uitzending van het opgraven van de kist met Pim Fortuyns stoffelijke resten. Dat is een kwart van heel tv-kijkend Nederland. De opgraving op de begraafplaats Westerveld in het Noord-Hollandse Driehuis was rechtstreeks te volgen via SBS6.

De NOS RTV ontwikkelt is bezig om in de nabij toekomst mogelijk een eigen persbureau op te zetten, omdat vanaf 2003 het contract afloopt dat de omroep heeft met het ANP. De onderhandelingen lopen nogal stroef met het ANP over een nieuw contract wat voornamelijk met de prijs te maken heeft.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Komend najaar brengt SBS 6 het nieuwe Nederlandse programma ‘Het Incassobureau’. Deze achtdelige reeks biedt de kijker een realistische kijk achter de schermen van het grootste incassobureau van Nederland. Tijdens de acht afleveringen komen deze verschillende onderdelen en ook de afdelingen van ‘Het Incassobureau’ aan de orde. De serie volgt een aantal werknemers die verheldering brengen in het wel en wee van het grootste incassobureau van Nederland.

Het nieuwe RTL 4 programma Gevonden Geld is op zoek naar wijnliefhebbers. In het programma ‘Gevonden Geld’ gaat men mensen blij maken met geld waarvan ze niet wisten dat ze het hadden. Bijvoorbeeld slapende bankrekeningen, pensioenen of oude aandelen waar nog steeds op wordt uitgekeerd.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten