Kort media nieuws: maandag 8 juli 2002

[15.30 uur]
Goedemiddag.

De film Spiderman verovert na de Verenigde Staten ook Nederland. De stripverfilming van regisseur Sam Raimi trok donderdag bij de Nederlandse premiere landelijk ruim 40 duizend bezoekers. Die betaalden samen bijna 260 duizend euro entreegeld, waarmee het recente record van Harry Potter and the Philosopher’s Stone is gebroken. In de Verenigde Staten ging het record van Harry Potter ook voor de bijl. De eerste drie dagen bedroeg de opbrengst 114 miljoen dollar (125 miljoen euro), waarbij de 90,3 miljoen dollar van Harry Potter verbleekten.

Zondag ochtend 08:30 uur is voor de zoveelste keer LaserFM uit de lucht gehaald door de Divisie Telecom en de recherche. De inval vond plaats in de studio van LaserFM in de Latherusstraat 7 in Amsterdam Noord!
LaserFM; “Alle studio apparatuur en processing is in beslag genomen. Tegen een van de medewerkers van Laser FM is proces verbaal opgemaakt. Er is gesproken met ambtenaren van de RDR en er zijn zelfs foto’s gemaakt.” LaserFM zal alles op alles zetten om volgend weekend weer in de lucht te zijn. De stream van LaserFM is tijdelijk niet bereikbaar.

Vanaf 6 tot 28 juli maakt de voetbalgekte plaats voor de tourgekte. Ook op het internet kan u die Tour uiteraard volgen, met rangschikkingen enz. Onder andere NOS zorgt voor een prima site, die zelfs van de Société du Tour de France het predikaat “officiële Nederlandse Toursite” gekregen heeft. U vindt er allerlei achtergrondnieuwtjes, live verslaggeving, videobeelden, geluidsfragmenten, klassementen, columns enz. Kortom: de wielerliefhebber wordt verwend!

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De proloog van de Tour de France, afgelopen zaterdag in Luxemburg, is door 990.000 kijkers via de NOS televisie gevolgd. Het aantal van bijna één miljoen kijkers is iets meer dan in 2001, toen 950.000 fietsliefhebbers de start van de Tour op de televisie volgden. De eerste etappe over 192,5 kilometer werd gistermiddag door gemiddeld 760.000 kijkers via de buis gevolgd. De tour-site, die sinds maandag 1 juli in de lucht is, trok in de eerste week ruim 100.000 bezoekers, die ruim een half miljoen pagina’s raadpleegden.

Geen televisie of radio in de buurt? Volg alle Tour-etappes van minuut tot minuut via de Tour Special op de website van het Algemeen Dagblad .

De wedstrijden van de Engelse Football League, waarin de 72 ploegen van de First, Second en Third Division zitten, zullen rechtstreeks door de Britse tv-zender Sky TV worden uitgezonden. Het station betaalt daarvoor ruim 146 miljoen euro voor vier jaar.

De Amerikaanse filmregisseur John Frankenheimer (72) is zaterdag in Los Angeles overleden. De maker van films als Birdman of Alcatraz en The French Connection II stierf in het ziekenhuis na een beroerte

Vanaf maandag 19 augustus van 21.20 uur tot 22.10 uur start BNN op Nederland 2 met acht nieuwe afleveringen van de succesvolle werk-/reisserie BNN at Work. De afgelopen twee jaar werden Australië en Canada onder de loep genomen, dit jaar trekken Bridget, Katja, Eddy Zoëy en Patrick Lodiers door Europa op zoek naar de meest uiteenlopende baantjes.

Voor het komende North Sea Jazz Festival (12 t/m 14 juli) zijn alleen nog een paar duizend kaarten voor de zondag beschikbaar. Organisator Mojo Concerts heeft vorig jaar 69.000 kaarten voor het evenement verkocht, maar dat was toen ook een primeur.

Liefhebbers van tennis op televisie kunnen na de Wimbledon-spanningen opnieuw hun hart ophalen. In de week van maandag 8 tot en met zondag 14 juli besteedt TV West met een dagelijkse special uitgebreid aandacht aan Siemens Open, het internationale challenger-toernooi op de Metsbanen in Scheveningen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten