Kort media nieuws uit de krant: zaterdag 20 juli 2002

Veel Nederlandse internetradiostations zijn aangeschreven met het verzoek de rechten te betalen en anders de uitzendingen te staken. De Sena is de organisatie die zich bezig houdt met de auteursrechten voor de uitvoerende artiest en de platenproducenten, de Buma int de auteursrechten voor de componisten en tekstschrijvers van muziek. Sena heeft in de afgelopen week veel Nederlandse internetradiostations aangeschreven zich in te schrijven.
Lees hier verder

SENA, het bureau dat namens de producenten en uitvoerenden de naburige muziekrechten int, zegt dat de kosten die men internet-radiostations in rekening wil laten brengen ‘rechtvaardig’ zijn. De SENA heeft de afgelopen weken enkele internet-radiostations aangeschreven om tot een regeling voor muziekgebruik te komen. Op weigering van zo’n licentie staat een boete van maximaal 4500 euro.
Lees hier verder

Het Veghelse internet-radiostation Weird Trance Radio viert komend weekeinde zijn eerste verjaardag. Toeval. Dat lag eigenlijk ten grondslag aan Weird Trance Radio, het radiostation dat Veghelaar Hans van Zutphen runt op internet. “Ik zat radio te luisteren en kwam bij toeval terecht bij een piraat, die ontzettend slechte muziek draaide.
Lees hier verder

Directeur T.van der Lee van Uitvaartcentrum Utrecht heeft zelf nog nooit een opgraving bijgewoond en ze is met vele anderen zeker niet van plan vanavond wel te gaan kijken. Ik heb er nog nooit één gezien omdat een opgraving vrij zeldzaam is en je er vaak niet bij mag zijn. Vakmatig ben ik ook niet zo geïnteresseerd in die beelden. Je ziet alleen hoe een kist wordt opgetakeld. En uit sensatiezucht ga ik zeker niet kijken.”
Lees hier verder

De Lijst Pim Fortuyn ergert zich aan de televisie en aan de krant. Er moet iets veranderen, maar wat en hoe dan? Dat is vooralsnog niet duidelijk. Wat vindt de LPF dan precies verkeerd aan de media? Ook dat is duister. Alle kritiek blijkt steeds weer verkeerd begrepen.
De LPF wil de verhouding met de media ‘met een schone lei beginnen’, zei Kamerlid Philomena Bijlhout vorige week. Geen overbodige luxe, want voormalig LPF-leider Fortuyn mag dan nog zo’n hartstochtelijke haat-liefdeverhouding hebben gehad met de media, bij zijn navolgelingen is de relatie sinds de moordaanslag van 6 mei aanzienlijk bekoeld.
Lees hier verder

Het Duitse Infineon Technologies heeft vrijdag een stemgestuurde MP3-speler gepresenteerd aan de Japanse pers. De was- en draagbarebare elektronica heeft onder meer een elektriciteitsvoorziening die in de stof is verweven.
Lees hier verder

RTL, de televisiedochter van mediabedrijf Bertelsmann, ziet de advertentie-inkomsten in Nederland en Engeland aantrekken. Echt dapper durven de Duitsers niet te zijn, ze zeggen verder amper zicht te hebben op verdere tekenen van herstel over de rest van het jaar.
Lees hier verder

De structurele bezuiniging van jaarlijks dertig miljoen euro is een eerste stap in pogingen van de coalitiepartijen om de publieke omroep onder controle te brengen, vindt Ronald Vecht. Het regeerakkoord tussen CDA, LPF en VVD brengt de onafhankelijke positie van de publieke omroep in gevaar. Steeds dichterbij komt een scenario waarin de overheid directe invloed uitoefent op de berichtgeving en de programmering.
Lees hier verder

Frans de Ruiter, directeur van het Rijksconservatorium te Den Haag en lid van de adviesraad van de belangenvereniging Kunsten ’92, kan over de nieuwe staatssecretaris voor cultuur en media nog niets zeggen, omdat hij hem in het geheel niet kent.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten