Kort media nieuws: woensdag 21 angst 2002

[08.00 uur]
Goedemorgen.

Aanstaande zaterdag de allereerste Hot Radio Mega Party gehouden in Popcentrum Podium in Hardenberg. Voor de eerste keer koppelen een groot uitgaanscentrum en een op jongeren gericht zeer populair radiostation hun netwerken en dat resulteerde in een fantastische line-up. Eerst K-Otic live en dan de Dance Diva’s, de zangeressen van ‘2 Unlimited’, ‘T-Spoon’ en ‘2 Brothers.

De Amerikaanse muziekindustrie spant een rechtszaak aan tegen netwerkproviders die verkeer naar de Chinese site Listen4ever.com toestaan. Op die site kunnen internetters illegaal muziek downloaden en dat is tegen het zere been van een aantal platenlabels. Die hebben daarom een rechtszaak tegen een aantal netwerkaanbieders aangespannen.

De publieke omroep begint voorlopig niet met een speciale nieuwszender. Dat heeft een woordvoerder van de NOS bekend gemaakt. Doordat het nieuwe kabinet wil dat de NOS bezuinigt is er voorlopig geen geld voor het project. De omroep had juist gehoopt dat er extra geld voor een nieuwszender zou vrijkomen.

BNN heeft het contract met presentator Patrick Lodiers verlengd. Er zullen binnenkort nieuwe programma’s voor Lodiers worden bedacht. Met Katja Schuurman is BNN nog in onderhandeling over contractverlenging. Beide partijen zijn het in principe eens over een nieuw contract. BNN heeft drie programma’s voor Schuurman klaar liggen.

Jeroen van der Boom en Ariane Spier zijn niet langer te zien bij SBS 6. De contracten van beide presentatoren liepen af en worden niet verlengd. Van der Boom en Spier waren de afgelopen jaren samen te zien met het programma ‘Explosief’. Dat programma verhuisde onlangs naar V8 en wordt daar gepresenteerd door John Wijdenbosch.

De commerciële tv-zender Net 5 zal per 1 september starten met een nieuw serviceprogramma met de naam Via 5, ter vervanging van Kindernet. Het nieuwe programma zal waarschijnlijk een commercieel karakter krijgen. Mogelijke onderwerpen die aanbod komen zijn reizen, muziek, telefonie en Internet. Van 7 tot 10 uur zal men Tel Sell uitzenden en vanaf 15 uur kinderprogramma’s.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Vanaf zondag is bij BNN op Nederland 2 het nieuwe programma Bier Zweet en Banen te zien in vier afleveringen. In dit programma volgt BNN buitenlandse jongeren die tijdelijk in Nederland werken. De jongeren praten over hun afkomst, het werk wat ze doen en de vrije tijd die ze hier in Nederland doorbrengen.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Kijkers met een uitgebreide algemene ontwikkeling en een gezonde interesse in een variëteit aan onderwerpen komen dit najaar volop aan hun trekken bij Yorin. Met de razendsnelle quiz ‘Wie Heeft de Langste…?’ bedient de zender liefhebbers van spelprogramma’s dagelijks om 20.00 uur op maat. Onder leiding van een presentator/-trice draait alles in deze zenuwslopende game show om het maken van het langste aaneengesloten rijtje van correcte antwoorden.

Fabienne de Vries is vanaf dinsdag 17 september te zien met een nieuw programma bij V8. In ‘Fabienne op Kamers’ geeft de presentatrice zes kamers weg aan zes studenten. In elke aflevering gaan drie studenten de strijd aan om één van de kamers. Daarnaast gaat De Vries ook weer nieuwe afleveringen van ‘Fear Factor’ presenteren.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.