Kort media nieuws: vrijdag 27 september 2002 [Deel 2]

[12.35 uur]
Goedemiddag.

Op de opening van het Nederlands Filmfestival in Utrecht woensdagavond heeft Ramses Shaffy een ridderorde gekregen. Na afloop van de premiere van de documentaire Ramses kreeg de artiest
uit handen van staatssecretaris Van Leeuwen van Cultuur het lintje uitgereikt. Ook heeft de staatssecretaris op de openingsavond van het festival een oeuvreprijs uitgereikt aan cineast Louis van Gasteren. De bejaarde filmmaker kreeg het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs. Verder werd regisseur Pieter Verhoeff uitgeroepen tot Gast van het Jaar. Het festival duurt nog tot 4 oktober. In die periode zullen er 83 producties worden getoond, waaronder zes lange speelfilms.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Katja Schuurman heeft haar contract met BNN met een jaar verlengd. De presentatrice zal de komende maanden te zien zijn in ‘Lijst 0’ en een nog te ontwikkelen tv-programma.

Astrid Joosten is vanaf donderdag 3 oktober weer te zien met een nieuwe serie afleveringen van het praatprogramma ‘Oog in Oog’. Het programma werd vorig jaar voor het eerst uitgezonden en is wegens succes geprolongeerd. Joosten praat wekelijks met Bekende Nederlanders over hun leven. Dit seizoen zullen onder anderen Dolf Jansen, Henny Huisman en Jan Marijnissen te gast zijn.

De lijvige romanserie Het Bureau van J.J. Voskuil komt volgend jaar bij de NPS als hoorspel op de radio. Regisseur Peter te Nuyl en acteur Krijn ter Braak zijn begonnen aan de productie van het
hoorspel in maar liefst 360 delen. De afleveringen van telkens een kwartier zullen elke werkdag worden uitgezonden, te beginnen in september 2003.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Freek de Jonge komt deze jaarwisseling niet met een oudejaars- maar een nieuwjaarsconference. De cabaretier was aanvankelijk niet van plan om iets met de jaarwisseling te doen. De Jonge heeft zijn programma De Bedreiging gedoopt en reist er vanaf 4 november mee door het land. De VPRO zendt De Bedreiging op 1 januari uit.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Iwris Kelly wordt vanaf 1 november één van de nieuwe presentatrices van het NOS Journaal. Zij zal voornamelijk te zien zijn tijdens de ochtendbulletins. Tot voor kort werkte Kelly als nieuwslezeres bij de regionale omroep AT 5. Daarvoor was ze achter de schermen werkzaam bij Barend & Witteman en Netwerk.

De VARA en de NPS waren donderdagavond de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Gouden Beelden. Samen sleepten ze in totaal negen prijzen in de wacht. De uitreiking van de prijzen voor Nederlandse tv-programma’s en -personen waarbij alleen programmamakers in de jury zitten, vond plaats tijdens het Nationale Omroepgala in Hilversum. Aanstaande zondag wordt de uitreiking uitgezonden via SBS6.

PCM Uitgevers heeft een voornemen tot collectief ontslag voor 341 medewerkers ingediend bij de Centrale organisatie voor werken en inkomen (CWI). Het gaat om de mensen die werken bij dagblad Het Parool, huis-aan-huis-tak Weekmedia en uitgeverij Crosspoints.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.