Kort media nieuws: woensdag 11 Sept 2002

NOS Actueel verzorgt vandaag 11 september een live programma rondom de herdenking van de aanslagen van een jaar geleden in de Verenigde Staten. Tussen 14.10 en 17.00 uur worden live beelden vanuit de Verenigde Staten afgewisseld met studiogesprekken vanuit Hilversum, waar Maartje van Weegen een aantal gasten ontvangt. De NOS-uitzending is onder de titel ’11 september, één jaar later’ te volgen via Nederland 1.

Filmmaker Louis van Gasteren krijgt tijdens de opening van het Nederlands Film Festival op 25 september het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2002. Van Gasteren (1922) ontvangt de onderscheiding voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse filmcultuur. Tijdens zijn vijftigjarige carrière als beeldend kunstenaar, onderzoeker en filmmaker maakte Van Gasteren ongeveer zeventig films en tv-reportages.

De Vara heeft een stimuleringsprijs gewonnen voor de televisiefilm ‘Necrocam. De prijs bestaat voor de scenarioschrijver uit een bedrag van 6.834,- euro. De VARA mag een bedrag van 27.336,- euro besteden aan het stimuleren van nieuw schrijftalent.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

De winnaar van de Zilveren Wolf-filmprijs wordt in de toekomst automatisch genomineerd voor een Oscar in de categorie Short Documentary, zo liet de organisator van de prijs, het International Documentary Filmfestival Amsterdam weten.

De enige landelijke Amerikaanse krant, USA Today, bestaat deze maand 20 jaar. De oplage beloopt meer dan 2 miljoen stuks, waarvan 43% hotel-exemplaren. De formule is: optimaal toegankelijk, sterk geformatteerd eigen nieuws. Uitgever Tom Curley: “Wij zijn geen krant meer, maar een netwerk; wij leveren ook nieuws aan tv, websites, uitgevers van schoolboeken en mobiele diensten. We hebben ook een eigen hotel-tv-kanaal”. Moederbedrijf Gannett heeft nog 93 andere kranten, 300 nieuwsbladen, 22 tv-stations en vele websites, zo melde Villamedia.

RTV Drenthe heeft Elibert Maathuis (52) benoemd tot hoofdredacteur per 16 september 2002. In september 2001 trad hij in dienst bij RTV Drenthe als eindredacteur Varia. Elibert Maathuis deed ruime ervaring op in diverse journalistieke en managementfuncties. Al sinds 1964 is hij bezig met het maken van radio- en tv-programma’s.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Radiopresentator Adam Curry heeft op zijn site een fax gepubliceerd waarin een politiepost verhuurders van helicopters waarschuwt voor journalisten die vandaag, op 11 september, willen bewijzen dat Nederland kwetsbaar is voor een terroristische aanslag uit de lucht. De politie vraagt de bedrijven niet met de pers samen te werken. Curry heeft ook een helicopterbedrijf. Het is niet duidelijk hoe de politie aan de informatie kwam, zo meldde Villamedia.

De filmmaker Louis van Gasteren krijgt op het Nederlands Filmfestival in Utrecht het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs. Van Gasteren ontvangt de onderscheiding voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse filmcultuur. Tijdens zijn vijftigjarige carriere heeft hij zo’n zeventig films en tv-reportages gemaakt. Het Nederlands Filmfestival begint over twee weken. Naast de onderscheiding voor Van Gasteren worden er nog elf andere Gouden Kalveren uitgereikt; aan wie is nog niet bekend.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.