Kort media nieuws: dinsdag 1 oktober 2002

[11.00 uur]
Goedemorgen.

Tv-producent Harry de Winter (oprichter van IdTV) is vorige week vanwege zijn pionierswerk voor de Nederlandse televisie’ koninklijk onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau.

Afgelopen vrijdag is de nieuwe jongerenradiozender MOSA (Multiculturele Omroep Stichting Amsterdam) gestart met uitzendingen op de Amsterdamse kabel voor de doelgroep 15 en 25 jaar, met verschillende culturele achtergronden. Men richt zich vooral op muziek, nieuws, actualiteiten en trends in Amsterdam.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Fred Siebelink, 3FM DJ van Stenders Vroeg zal volgend jaar zijn speelfilmdebuut maken in de horrorfilm Woensdag, zo liet hij maandag morgen weten via zijn radioprogramma samen met Stenders en Dikeb. Siebelink was ook al eens te zien in een bijrol in G.T.S.T.

Afgelopen week schreven we dat er een nieuw piraten station een zeer apart radioprogramma wilde gaan uitzenden. Helaas zijn de eerste uitzending van Sparta Radio wegens technische problemen is niet doorgegaan. Sparta fans kunnen meer nieuws lezen op de site van Sparta-radio.

De opkomst van internet zorgt ervoor dat Nederlanders steeds minder telefoneren, radio luisteren, televisiekijken en lezen. Dat blijkt uit een enquête van NRC Handelsblad onder bezoekers van de eigen website. Vooral televisie en radio lijken de dupe van het toegenomen internetgebruik.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De toekomst van BusinessNieuws Radio (BNR) is nog steeds vrij onzeker op de AM. De zender van 1395 moet mogelijk toch verplaatst worden of wordt uitgezet. Volgens Rijkswaterstaat veroorzaakt de zendmast van Nozema spanning op metalen stagen van zeilschepen. Rijkswaterstaat vind dit te gevaarlijk en heeft besloten de zendvergunning in te trekken.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

In week 38 (16 t/m 22 september 2002) is in totaal voor € 8.659.818,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. Dutchtone is met een bruto radiobudget van € 232.553,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Nuon met € 190.807,-. Vodafone Libertel is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 189.839,- aan radiocommercials uit laten zenden.

De BBC liet vandaag weten dat adverteerders die tijdens een aflevering van de comedy Friends op de Amerikaanse televisie een spotje willen, voor dertig seconden zendtijd kost maar liefst 455.700 dollar moeten betalen. Friends trekt momenteel 33,3 miljoen kijkers per aflevering. Dit is de hoogste prijs voor een tv-reclame. Eerder betaalde men tijdens series als ER en Survivor ruim 425.000 dollar.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.