Kort media nieuws uit de krant: donderdag 3 okt 2002

Nederland heeft een nieuw kijkcijferkanon. Na Hennie Huisman en André van Duin verslaat Inspecteur De Cock in ‘Baantjer’ alle prognoses. De eerste aflevering van de politieserie werd afgelopen vrijdag bekeken door meer dan 3 miljoen mensen. Het geheim van ‘Baantjer’? Bedenker Peter Römer en zoon van hoofdrolspeler Piet Römer lacht: “Er is een misdaad gepleegd, maar je weet dat papa je bij de hand neemt en de zaak weer oplost…”
Lees hier verder

Het nieuwe nummer van het Nederlandse duo Acda & De Munnik beleeft morgen zijn grootste radiopremière. De single ‘Ren Lenny Ren’ zal om precies 08:45 uur tegelijkertijd op Radio 2, Radio 3, Radio 538, Sky Radio en Yorin FM gedraaid gaan worden.
Lees hier verder

Nieuwe regels die in de maak zijn bij de Europese Unie betekenen een stimulans voor het uitzenden van muziek via internet. De verschillende instanties in de Europese landen die de royalties incasseren mogen dat straks doen in alle landen in de EU. Dit zou concurrentie en lagere prijzen stimuleren.
Lees hier verder

Na het succes van het tv-programma De bevalling bedacht SBS 6 een variant: De verloskundigenpraktijk. Vanaf woensdagavond wordt acht weken lang steeds een andere verloskundigenpraktijk in beeld gebracht.
Lees hier verder

Moord en doodslag, natuurgeweld en oorlog, seks, incest en bedrog. Hoeveel afwijkend gedrag krijgt een tv-kijker op een doordeweekse avond voorgeschoteld? Te veel, vindt premier Balkenende. Is het zoveel dat we het gewoon gaan vinden? Een groep redacteuren van deze krant keek een avondje tv.
Lees hier verder

Staatssecretaris Cees van Leeuwen (Cultuur en Media) wil dat de programmagegevens van de publieke omroep snel beschikbaar komen voor derden. “En wel tegen redelijke en niet discriminerende voorwaarden”, aldus Van Leeuwen gisteren op het Nationaal Omroepcongres in Hilversum.
Lees hier verder