Brecht van Hulten wint Philip Bloemendal Prijs

Jeugdjournaal-presentatrice Brecht van Hulten is de eerste winnares van de Philip Bloemendal Prijs. De onderscheiding wordt elke twee jaar uitgereikt aan een talentvol persoon in de radio- of televisiewereld. Naast Van Hulten waren Iwris Kelly (AT5 en NOS Journaal) en Thomas Loudon (NOS Journaal) genomineerd.

Van Hulten kreeg uit handen van mr. Pieter van Vollenhove een glazen kunstwerk en een geldbedrag van 3500 euro. Dit geldbedrag kan besteed worden aan opleiding of studie, om zich binnen het vakgebied verder te ontwikkelen. De prijs is vernoemd naar Philip Bloemendal, de stem van het Polygoonjournaal, die drie jaar geleden overleed. Deze prijs is bedoeld om jonge omroepers, nieuwslezers of andere omroepmedewerkers die gebruik maken van hun stem, te stimuleren. [VdL]

Gerelateerde berichten